Клуб младих НК: Да је Чупић жив стидио
                               би се данашњег куплераја у Никшићу

Клуб младих НК: Да је Чупић жив стидио би се данашњег куплераја у Никшићу

Данас је 13.јул, дан када су 1941.године Црногорци још једном у историји показали да су потомци славних косовских јунака који живе за част и слободу. Тога дана је отпочео велики општенародни устанак који је својом суштином доказивао истинитост ријечи највећег српског пјесника да ,,Црногорци не љубе ланце“, налази се у саопштењу Клуба младих Нове српске демократије Никшић.

Саопштење преносимо у цјелини

Данас, 77 година касније, на централном тргу у Никшићу се тога дана окупљају духовни и политички наследници учесника Петрводанског сабора да би под паролом обиљежавања славног историјског тренутка пропагирали оне ,,вриједности“ против којих се нас народ борио тих славних јулских дана.

Невјероватно дјелује да политички камелеони, полтрони и слуге страних центара моћи славе 13. јул-симбол отпора против таквих појава.

Нико од учесника Тринаестојулског устанка није вјеровао да ће свој живот дати да би данас Црном Гором владали људи попут Мила Ђукановића или Душка Марковића који својим дјеловањем представљају све оно према чему су биле уперене пушке црногорских слободара у том периоду.

У организацији ове ,,свечаности“ значајно мјесто је заузео и самопроглашени СУБНОР који у овом искривљеном систему свој смисао постојања налази само у томе да окаља вриједности за које се борио онај дио грађана Црне Горе који је у Другом свјетском рату био у партизанском покрету. То најбоље персонификује цињеница да се на целу СУБНОР-а данас налази подобни партијски војник Слободан-Бато Мирјачић, човјек који читавог живота у рукама није држао ниста опасније од црвеног фломастера којим је на изборима морао да заокружи Демократску партију социјалиста, посто му се није вјеровало да ће и поред новца који је добио за гласање то заиста и урадити.

У свакој нормалној и правној држави (каква данашња Црна Гора није) тај човјек би, умјесто што злоупотребљава инситуцију једног од два покрета отпора из тог периода, морао да одговара за бројне злоупотребе и малверзације које је починио док се налазио на челу Завода за запошљавање у Никсићу.

Ти и такви данас на Никшићком тргу подижу споменик народном хероју Љубу Чупићу. Да је жив сигурно би се тај чувени Никшићанин стидио овог данашњег куплераја у његовом граду. Док је Љубо одлучно и пркосно стао пред окупатора и својим дјелом свједочио да за Српски народ слобода нема цијену, данашња власт служи истом том окупатору који је данас прерушен у НАТО униформу.

Навикли смо да садашња власт славну црногорску историју користи само за политичке сврхе, па тако никшићки трг краси и велики споменик Краљу Николи који су управо они подигли. Ништа ту не би било чудно, па да садашња власт баштини било шта од тековина традиционалне Црне Горе династије Петровића. Напротив, ова власт за издајнике и државне непријатеље проглашава нас који слиједимо политику традиционалне Црне Горе. Упркос свему ми остајемо доследни у нашој борби за истинску и праву Црну Гору. На таквим вриједностима Црна Гора је опстајала кроз вијекове. Тако што није служила никоме, што по мишљње није ишла у Брисел, Вашингтон или Тирану како то данас ради издајничка власт Мила Ђукановића.

Боље би било да Ђукановић барем мало скине љагу са свог имена и подигне споменик Никшићанима које је 90-их он послао у рат, а који су се вратили у мртвачким ковчезима. Човјек који није дорастао историји коју је сам креирао, недостојан је да данас држи говоре о 13.Јулском устанку и нашим славним прецима.

ИН4С, 13.07.2018.Датум: 13.07.2018
Close
Close