Мандић: Много се ризикује ако Кнежевић и ја 
                                      будемо осуђени у случају

Мандић: Много се ризикује ако Кнежевић и ја будемо осуђени у случају "Државни удар"

Један од лидера Демократског Фронта Андрија Мандић поручио је да се много ризикује и на унутрашњем и на спољашњем плану ако он и Милан Кнежевић буду осуђени у случају државни удар јер тврди да су невини.

Поновио је да су дијелови српске и црногорске тајне службе учествовали у монтирању овог случаја.

У интервјуу ТВ Вијести, Мандић је поручио да осјећа одговорност за лош резултат ДФ-а на локалним изборима, али не спомиње евентуалну оставку већ наставак борбе против режима. 

“Ја рачунам да ћемо до краја септембра имати завршене разговоре са грађанима који би евентуално подржали протесте које организује ДФ и ми рачунамо да би 1. октобра саопштили наш однос према томе“, казао је Мандић.

Да ли ћете осим са грађаним поводом протеста разговарати и са осталим колегама из опозиције?

Имамо ми велико искуство са колегама из опозиције када су протести у питању и они ће се прикључити када виде да је довољно велики број грађана ..”

Да ли ће ДФ учествовати у Радној групи за измјене изборног законодавства, уколико буде формирана у Скупштини и који ће бити ваши конкретни приједлози? 

Ми морамо на колегијуму Скупштине да видимо који је то опсег у ком би се кретала радна група, који су то циљеви које треба да поставимо у Радној групи, да ли то подразумијева шире промјене или је то само усклађивање са оним што је препоручио ОЕБС, да видимо састав однос власти и опозциије па тек онда да дамо коначан став везано за учешће или не. 

Да ли се на страначким органима Дф-а расправљало о лошем резултату на локалним изборима, и да ли је уопште било ријечи о одговорности, или евентуално о оставкама лидера Фронта?

Констатовали смо да резултат није добар али смо такође закључили да ситуација у којој се налази ДФ посебно судски прогони, да то што издржава ДФ нема странке у Европи која би издржала, а да се не распадне, или не буде у ситуацији да има гори резултат него што има Фронт, одлучили смо да наставимо још одлучније у борби против црногорског режима. 

А да нико у међувремену не поднесе одговорност за лош резултат? Да ли Ви као један од лидера ДФ-а осјећате одговорност?

Ја свакако да осјећам одговорност, да не осјећам одговорност не би био ту гдје сам. Ви знате да ми имамо и медије који су у разним комбинацијама са премијером и са неким из власти и ми добро знамо одакле се покрећу акције и да то уопште није добронамјерно према ДФ-у.

У току је судски процес у случају познатом као државни удар, шта ћете радити ако Вас осуде? 

Ја сам невин човјек и то је видјела укупна црногорска јавност да у тим доказима не постоји ништа што би могло нас осудити. .. Али ево, када се то деси саопштићемо онда шта ћемо радити. Ја ипак мислим да је ово 21. вијек, да се много ризикује, на сваком плану и на унутрашњем и на спољашњем, да се без доказа неко осуди “

Надлежне власти (правосудне) у Подгорици и Београду у овом су случају (државни удар) врло добро сарађивале а изјаве тадашњег премијера Вучића, након прве његове реакције 2016. године, нијесу олакшале него отежале Вашу позицију. Никада нисмо чули Ваше мишљење о томе?

Вучић је рекао и да ниједан политичар и ни један држављанин није умијешан у оно што су прикупиле неке службе у Србији, али то није сметало црногорској власти да оптуже нас. Ја мислим да су дјелови српске и црногорске службе безбједности сарађивале у монтирању овог случаја и то сам саопштио стотину пута.

Вијести, 02.08.2018.



Датум: 02.08.2018
Close
Close