Делегација НСД на састанку са Вучићем: 
                              Положај Срба у ЦГ свеобухватно побољшати

Делегација НСД на састанку са Вучићем: Положај Срба у ЦГ свеобухватно побољшати

На састанку у Београду представника српских политичких и културних организација из Црне Горе са предсједником Републике Србије, господином Александром Вучићем, је констатовано да положај Срба у Црној Гори треба свеобухватно побољшати. Од српске делегације из Црне Горе су изнијете чињенице везане за дискриминацију Срба у ЦГ у свим сферама друштвеног живота, као и игнорисању српских културних и медијских субјеката. 

Истакнуто је да тежак положај српског народа прати затирање српског идентитета од стране актуелног режима, како кроз немогућности запослења и образовања на српском језику, тако и притисцима на Српску православну цркву. Такође, предочени су и конкретни предлози како би се све те потешкоће са којима се суочава српски народ у ЦГ превазишле.

Од стране предсједника Вучића и представника институција Републике Србије је исказано пуно разумијевање за проблеме Срба у ЦГ. Речено је и да ће Србија учинити све што је у њеној моћи да се побољша њихов положај и да ће Србија бити уз свој народ.

Испред Нове српске демократије састанку су присуствовали предсједник Извршног одбора Милутин Ђукановић и предсједник Политичког савјета Будимир Алексић, а испред Демократске народне партије Милан Кнежевић, Предраг Булатовић и Владислав Бојовић, као и представници Матице српске, Српске куће и Српског националног савјета. Поред предсједника Србије, испред институција Републике Србије на састанку су били и први потпредсједник Владе Ивица Дачић, Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 
Датум: 05.08.2018
Close
Close