ДФ тражи хитну сједницу Скупштине: Режим да
                         одговори ко је послао официра Војске да слави “Олују”

ДФ тражи хитну сједницу Скупштине: Режим да одговори ко је послао официра Војске да слави “Олују”

Посланички клуб Демократског фронта тражиће заказивање хитне сједнице Скупштине Црне Горе због скандалозног присуства представника Војске на обиљежавању злочиначке акције хрватских војних и паравојних снага у Книну, под називом “Олуја”, када се десило највеће етничко чишћење у Европи, након Другог свјетског рата. Са својих вјековних огњишта протјерано је на стотине хиљада Срба, а убијено више од 2000, већином цивила. Тиме је довршен пројекат монструозне НДХ да Срба готово више и нема на тим подручјима.

“Те чињенице очигледно нијесу биле од великог значаја за власт у Подгорици, која је слањем свога представника у Книн нанијела тешку срамоту грађанима, обрукала Црну Гору и показала да је њен антисрпски карактер досегао размјере о којима је скоро говорио и Патријарх Иринеј. Подсјећамо да су исти ти који су организовали и спровели “Олују”, извршили најтеже злочине и над грађанима Црне Горе, али ни то не интересује актуелну власт која те људе буквално жели избрисати из памћења овога народа.

Официр који се појавио у Книну, гдје се клицало злочинцима и вијориле заставе са поруком “За дом спремни”, под којом је у Другом свјетском рату звјерски побијено на стотине хиљада људи, никако није могао представљати Црну Гору, већ искључиво оне који су више пута издали, и који су због жеље да служе страним центрима моћи спремни у сваком тренутку да понизе ову земљу и њене грађане. ДФ не пристаје да Црна Гора буде понижена, и желимо да пред грађанима, у парламенту, ово питање расправимо и добијемо информацију ко је овластио официра Војске Црне Горе да присуствује догађају који слави злочин и прогоне над српским народом, стоји у саопштењу.

Борба, 05.08.2018.Датум: 05.08.2018
Close
Close