Влада ЦГ признала да подржава
                                     злочине над српским народом у “Олуји”

Влада ЦГ признала да подржава злочине над српским народом у “Олуји”

Реаговање министарства одбране, односно Владе ЦГ, поводом присуства њиховог представника на прослави злочиначке ,,олује'', је признање да црногорска власт директно подржава и оправдава злочине над српским народом. Ништа више не може прикрити овај издајнички чин Владе Душка Марковића, који је згрозио већину грађана Црне Горе.

Чињеница да је МО требало читав дан да реагује, говори нам да су у Влади очекивали да ће представник режима остати непримијећен од стране јавности. Тако би Влада прикрила своју и срамоту коју је нанијела Црној Гори, а уједно се додворила онима који прослављају највеће етничко чишћење након Другог свјетског рата. Детаљније коментарисати онакво саопштење је беспредметно, јер се један типични издајнички потез, када је кривац ухваћен на дјелу, покушава одбранити конфузним, нелогичним и наравно срамним формулацијама, попут оне да они неће да бију туђе битке, а налазе се у саставу окупационих снага у Авганистану. Ипак, међу порукама из саопштења МО, посебно мјесто заузима објашњење да се радило о ,,безазленом цивилизацијском чину''. Има ли бестидније изјаве од те, да је за министарство одбране ЦГ прослава убиства жена, дјеце, стараца и етничког чишћења ,,цивилизацијски чин''? Може ли се, људски и морално, ићи ниже од те изјаве, или од овога режима можемо очекивати још?

Секула Дрљевић, идеолошки претходник црногорског режима, блиски сарадник Анта Павелића, на срамном Сабору на Цетињу 12. јула 1941, током проглашења НДЦГ, поздрављајући фашистичког окупатора, односно своје менторе, рекао је следеће:

,,Црногорски народ је поносан што је успостава слободне Црне Горе спојена са бесмртним дјелима Дучеа генијалног ствараоца фашистичке империје и са дјелима славне и побједоносне италијанске војске''.

То је ниво и идеолошка раван на којој се темељи и појављивање представника режима у Книну и саопштење МО које правда злочине, и све је кристално јасно, као и потези власти који у Црној Гори могу услиједити.

ДФ ће се као и до сада снажно борити против диктатуре, као и исказане намјере да се Црна Гора врати на идеологију фашизма од 12. јула 1941. године. И не само ДФ, дужност свих антирежимских снага је да пруже демократски отпор плановима овога антисрпског и антицрногорског режима. ДФ је зато повукао први потез и тражио заказивање ванредне сједнице Скупштине Црне Горе на којој би се разговарало о кризи и опасној ситуацији у коју нас је увукла Влада Душка Марковића. ДФ очекује да потписе на нашу иницијативу, у наредна два дана колико је рок за заказивање сједнице, ставе сви посланици опозиције, и да заједно, пред читавом јавношћу, сперемо љагу са образа ове земље, и осудимо покушај власти да у име свих грађана Црне Горе правда и подржава злочине над српским народом у злочиначкој ,,олуји''.Датум: 07.08.2018
Close
Close