ДФ: Изостала подршка Кривокапића, 
                                      Бечића, Абазовића и Лекића

ДФ: Изостала подршка Кривокапића, Бечића, Абазовића и Лекића

ДФ са жаљењем констатује да нијесмо успјели да скупимо 27 потписа опозиционих посланика, како би се заказала ванредна сједница Скупштине Црне Горе поводом присуства војно-дипломатског представника Црне Горе на прослави обиљежавања етничког чишћења Срба из Хрватске у злочиначкој операцији ,,Олуја''.

Овом приликом захваљујемо се посланицима Срђану Милићу, Данијели Павићевић, Горану Даниловићу, Горану Радоњићу, Анки Вукићевић и Александру Дамјановићу који су подржали нашу иницијативу. Подршку за иницијативу, којом би се осудио срамни чин Владе ЦГ и покренуло питање одговорности врха режима, нијесмо добили од странака Ранка Кривокапића, Алексе Бечића, Дритана Абазовића и Миодрага Лекића.

Констатујемо да поједине странке чак нијесу нашле за сходно да макар испоштују грађане, и објасне због чега је за њих неприхватљива ова иницијатива. Бојкот парламента не може бити разлог и изговор, јер ми нисмо ни тражили да партије које су у бојкоту учествују у засиједању, већ само да ставе потпис на иницијативу, и тако омогуће да читава јавност чује расправу о једном проблему који ће дефинитивно одређивати будуће политичке односе и судбину Црне Горе. О њиховом понашању нека суде грађани.

ДФ ће свакако пронаћи начин да ово питање актуелизује на првом наредном засиједању парламента, јер не желимо да дозволимо, због својих предака и потомака, да због издаје врха режима остане срамота на лицу Црне Горе. Скандал у Книну показао је да за Црну Гору постоје два пута – да, као у овом тренутку, буде окупирани протекторат и колонија, или да подигне главу, држи до себе и свог достојанства, и до својих историјских пријатеља и савезника.Датум: 08.08.2018
Close
Close