Лекић: Ђачићу, недостојни сте функције предсједника!

Лекић: Ђачићу, недостојни сте функције предсједника!

Предсједник Општинског одбора и предсједик Клуба одборника НСД Пљевља Милан Лекић реаговао је поводом избора Мирка Ђачића за предсједника Општине Пљевља.

„Гласаћемо против зато што одборници НСД, за разлику од неких других, знају да ни најкооперативнија опозиција, ни доброј власти, а не лоповској и криминализованој ДПС-овској власти никада не гласа за кадровска решења, буџет, завршни рачун, програме рада, извјештаје о раду итд.

Гласаћемо против зато што Вас предлаже једна, за нас нелегитимна већина, већина која је постигнута разним злоупотребама привредних ресурса, злоупотреба институција система, притисцима и уцјенама поготово радника привредних друштава чији је оснивач управо Скупштина, куповина личних карата, куповина осиромашених гласача а да је то тако најбоље свједоче правоснажно осуђени из ‘Афере Снимак’ као и признање бившег посланика ДПС-а, Ђорђа Пињатића, да су сви инвеститори морали одвајати одређени проценат за финансирање ДПС-а, као и он сам 300.000 еура на захтјев Светозара Маровића.

Гласаћемо против Вас, господине Ђачићу, зато што Вас као великог бившег Србина из 90-их година предлаже:

– проусташка политика
политика која следи политику Секуле Дрљевића, Савића Марковића Штедимлије,

– политика која прославља „Олују“, која прославља највеће етничко чишћење и геноцид над српским народом од старане усташа у Книнској крајини 1995.године.

– политика чији представник војске поносно стоји на бини прославе „Олује“ испод војничког усташког поздрава „За Дом Спремни“.

– политика која врши асимилацију српског народа у Црној Гори,

– политика која врши притисак на српски народ, једини историјски народ у Црној Гори да мијења свој српски идентитет у идентитет неког новог Црногорца, Милогорца, Дукљанина и црвеног Хрвата.

– политика која је признала ткз. независну државу Косово и поред чињенице да је 85% грађана било против признања, како је и сам Душко Марковић признао.

– Политика која је увела санкције вјековним пријатељима Црне Горе – Руској Федерацији.

– Политика која прогони српкски језик, ћирилицу, Српску православну цркву а жели да инсталира римокатоличку цркву у Црној Гори“, поручио је Лекић и додао:

„Гласаћемо против Вас, господине Ђачићу, зато што су резултати Вашег рада у претходном мандату били равни нули.

Ни 5 % од обећаног нисте испунили. И оно што сте радили све је чиста шминка. Реконструисали сте пар улица, пресвукли одређени број улица а све подземне инсталације остале су непромијењене. Обећали сте санацију одлагалишта Маљевац, санацију јаловишта олова и цинка у Градцу, реконструкцију магистралног пута Пљевља-Метаљка, обећали сте 11. јула 2016.почетак реализације пројекта топлификације, изградњу градске топлане до 2018.године, реализацију великих пројеката у индустрији и рударству, шумској и дрвној индустрији а од тога још увијек нема ништа“.

Направио азил за недостојне функционере
„Ви сте, господине Ђачићу, по нашим законским прописима недостојан човјек за обављање функције предсједника јер сте правоснажно осуђени због насилничког понашања над својим партијским колегом. И то би била мања штета да нисте брукали функцију предсједника и све грађане Пљеваља због неизвршења судске пресуде. Тих дана грађани Пљеваља су се стидјели новнских натписа који су везани за вас као предсјеника општине:

Ви сте од локалне управе направили азил за недостојне функционере. 4 године сте држали као вршиоце дужности људе који су кажњени због злоупотребе службеног положаја из афере ‘Снимак’ због куповине гласова.

Ви сте оштетили општински буџет више хиљада због непоштовања или непознавања општинских одлука и Закона тако да сте због непоштовања одлуке о одборничким накнадама оштетили општину 1.500 евра судских трошкова. Због незнања или непоштовања Закона о јавним набавкама, при расписивању тендера за изградњу градске топлане оштетили сте општински буџет 21.400 евра.

Ви сте трошили ненамјенски општински буџет тако што сте платили своју награду у Сарајеву у износу од 2.340 евра, тако што сте уплатили 2.000 евра за реконструкцију затвора у Бијелом Пољу (не знам с којим правом сте то чинили)“, подсјетио је Лекић Ђачића на само неке од његових „дјела“ и додао:

„Ви ништа нисте предузели, иако сте били добро упућени и информисани против руководстава, првенствено директора привредних друштава и установа чији је оснивач ова Скупштина који свакодневно врше притисак, малтретирање и иживљавање над радницима тјерајући их да мимо своје воље потпишу за „жути“ синдикат и ДПС.

Ви ништа нисте предузели иако сте информисани против директора Водовода, Чеда Госпића, који је очигледном набавком машина, алата и ХТЗ опреме оштетио Водовод преко 60.000 евра.

Ви сте за ове 4 године вршили дискриминацију над већинским српским народом у Пљевљима. Поред чињенице да је на задњем националном попису било 57% Срба, 24% Црногораца, 12,6% муслимана и бошњака. Именовали сте у борд директора привредних друштава и установа чији је оснивач општина једног Србина, 12 Црногораца, 24 Муслимана и Бошњака.

Ви за ове претходне 4 године нисте ни 1 евро одвојили из буџета општине за традиционалну прославу Српске нове године која се прослављала у центру града гдје је сваке године присуствовало најмање од 3-4 хиљаде грађана Пљеваља а за организовање међународне Нове Године издвајали сте и по 20.000 евра.

С обзиром на то да ћете сигурно бити изабрани за предсједника од ове нелегитимне већине, надам се да ће ова моја прича колико толико утицати на вас да будете бољи у следећем мандату“.Датум: 15.08.2018
Close
Close