Милатовић: Подгоричка скупштина 
                                најсвјетлији акт у историји ЦГ

Милатовић: Подгоричка скупштина најсвјетлији акт у историји ЦГ

Врхунац антисрпства ових дана достигнут је у изјавама гласноговорника владајућих партија Дпс и Сд Николе Ракочевића и Стефана Шустера. У њиховим изјавама очигледно је да су ова два дпс полетарца бјежала са часова историје, и да ни у ком случају нису савладали градиво које им је било постављено. Отуда и изјаве у којима се пријети поништавањем одлука Подгоричке скупштине, оне скупштине која је испунила вјековне снове и тежње српског народа. Млади полетарац Ракочевић у свом обраћању је истакао ''да се нада да послије сто година нашег државног посрнућа, треба наћи одговор да ли су се Црногорци и остали грађани Црне Горе, вратили националној и државотворној свијести''? 

Млади Ракочевић је овим својим иступом дефинитивно потврдио моју тезу да је бјежао са часова историје, јер да није бјежао онда би знао да је државотворна свијест подловћенске Црне Горе било стопостотно српска, заснована на косовском боју и храбрости Милоша Обилића, подловћенска Црна Гора изграђена је на ћирилици, подловћенска Црна Гора изграђена је идеји свесрпског уједињења које су сањали сви Петровићи од војеводича српске земље вадике Данила, преко Саве, Василија, Петра Првог који се залагао за славјаносербско царство, Његоша у којем је сажета сва српска идеолошка мисао, преко књаза Данила који је рекао да у Црној Гори нема друге народности осим српске, па до понајбољег Србина краља Николе који је написао оду српству са пјесмом Онамо 'намо. 

Овај сан који су они сањали остварен је 1918 године, остварен је на начин као што су сан о уједињењу остварили Чеси и Словаци, остварен је како би се данашњом терминологијом рекло убједљивом већином грађана на изјашњавању, које је свакако било најдемократскије изјашњавање у црногорској историји, а демократичност самог изјашњавања потврдила је међународна комисија, да међународна, пошто се ви господо врло често позивате на међународну заједницу, а за разлику од тих ваших међународних пријатеља тадашњи међународни прваци нису сигурно били у рангу корумпираног Мирослава Лајчака и вјечито нацифраног Франтишека Липке. Подгоричка скупштина је једина електорска скупштина у историји балканских простора, у којој је за разлику од последњих избора у Краљевини Црној Гори 1914 била обухваћена читава територија Црне Горе. За разлику од данас, ти људи су гласали срцем, нису гласали јер су били подмићени, нису гласали због 50 еура, нису гласали јер су уцијењени, гласали су слободно и гласали су у складу са својим осјећањима, искреним и неподијељеним осјећањима. Успут, желим да вас подсјетим да се ни противници безусловног уједињења не би сложили са вашим референдумом 2006 године, јер је њихова идеологија управо била идеологија блока за заједничку државу. 

На самом крају господо ако хоћете Црну Гору прије 1918 онда она мора да буде онаква каква је била у законику књаза Данила, у тестаменту Петра Првог, политици уједињења и ослобођења краља Николе, и на врху Ловћена мора да буде крст, као што је тада био. 

У сваком случају ако се резолуција донесе то није толико трагично, јер то ствара услове да се у будућности пониште одлуке на нелегалном и нелегитимном референдуму од 21 маја 2006 године, на којем су гласали и они људи који немају намјеру да било када дођу у Црну Гору и који ама баш никакве везе немају са Црном Гором. Ако имате жељу да вам саопштим конкретна имена и то сам спреман да урадим, како бих разобличио превару коју сте тада спровели.Датум: 24.08.2018
Close
Close