Вучуровић: Марковић се крије иза посланика

Вучуровић: Марковић се крије иза посланика

Најмање што смо очекивали је да се Душко Марковић поново заклања иза посланика ДПС-а, умјесто да, најзад, храбро иступи и одговори предсједнику САД на најгора понижења која је један државник приредио другом. Али, ми можемо само говорити у своје име, и разумјети страх који постоји код премијера Марковића. 

Очигледно припадамо различитим политичким и људским карактерима, јер да је било који страни државник нама сасуо онакве увреде, какве је Трамп упутио Душку Марковићу, добио би адекватан одговор од ДФ-а. Али, то су разлике између политике ДФ која је ослоњена на вриједности традиционалне ЦГ и политике Владе ЦГ која понижава све њене грађане и служи страним интересима, а коју персонификује Душко Марковић.
 
Сви смо у дјетињству били поносни када смо читали како је Његош у Ватикану, тада најмоћнијем мјесту у Европи, изазвао скандал када није хтио да пољуби ланце којима је био везан Свети Петар, уз образложење да Црногорци не љубе ланце. Ето колико је он држао до свога и достојанства Црне Горе. Међутим, Душко Марковић и Црногорци марковићевског типа нису спремни да држе до властитог и црногорског достојанства ни онда када их неко моћан ишутира и приде испљује на најгори могући начин.Датум: 28.08.2018
Close
Close