Вуковић: Бранко Луковац се 
                                   прикључио антисрпском хору

Вуковић: Бранко Луковац се прикључио антисрпском хору

Иако би се од Бранка Луковца, као бившег амбасадора, очекивало да осјетљивим питањима, какво је положај српског народа у Црној Гори, приступа макар привидно аналитично и са дипломатском опрезношћу, он је поступио супротно и прикључио се антисрпском хору који предводи Влада Црне Горе, реаговао је Бећир Вуковић, савјетник за културу предсједника Нове српске демократије Андрије Мандића.

Реаговање Вуковића преносимо у цјелини

Он чак потпуно дилетантски приступа овом проблему, и у стилу режимских јуришника оштрицу напада директно усмјерава ка Србима из Црне Горе.

Пошто воли да изиграва интелектуалца, онда је ваљда морао да се осврне на дискриминацију, прогон и тортуру коју пролазе Срби из Црне Горе, али он не жели то да види, јер Срби су за њега, као и за Владу ЦГ, реметилачки фактор који никако да се уклопи у ову екстремистичко-мафијашку идилу која жели да затре традиционалну Црну Гору. Могао је, на примјер, да укаже на тежак положај у коме се налазе српски књижевници и умјетници из Црне Горе, и да обрати пажњу на чињеницу да разни сорошоиди и дукљаноиди затроваше културно небо и поједоше буџет министарства културе, док се српским књижевницима на сваки начин покушава онемогућити нормално функционисање, што чак иде до забрањивања наступа и промоција.

Наравно, не смије се заборавити да је Луковац члан Савјета УРА-е, а тиме и функционер коалиције ,,за 21 вијек’’, тако да му антисрпски ставови дођу како нешто логично. Луковац својим иступима показује да припада истој матрици као и дукљански фанатици, и да је обични режимски играч који се опет покушава наметнути као антисрбин, иако му није сметало да и у заједничкој држави покрива одговорна мјеста.
Његова изјава нам, међутим, открива нешто друго, много важније, што се може видјети и у понашању дукљанских медијских и ,,инетелектуалних’’ кругова – актуелна антисрпска хистерија објединила је разне политичке полове, у истом строју су ДПС, СД и БС, али и УРА и њени савезници, као што су у антисрпству ,,увезани’’ режимски и неки независни медији.

Циљ је јасан- да се кроз константни напад на Србију и српски народ у Црној Гори, уништавају вриједности историјске и традиционалне Црне Горе која је највећи непријатељ творевине која се силом покушава успоставити на антисрпству, антицрногорству и антиправослављу, и да се атакује на наше традиционалне савезнике, а за партнере прогласе они који никада нијесу били пријатељи ове земље. Међутим, српски народ је одолио и већим и снажнијим противницима, па ће се одупријети и дукљанским лажима.

ИН4С, 29.08.2018.Датум: 29.08.2018
Close
Close