Булајић и Алексић се састали у Бања Луци са 
                                       предсједником Народне скупштине РС

Булајић и Алексић се састали у Бања Луци са предсједником Народне скупштине РС

Руководство Нове српске демократије наставља са активностима у правцу политичког обједињавања српског народа на Балкану. Након што је дио руководства боравио на југу Србије, на Косову и Метохији, потпредсједник НСД-а др Страхиња Булајић и предсједник политичког савјета НСД-а др Будимир Алексић, састали су се данас у Бања Луци са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем. 

У дужем и отвореном разговору разматрана је тренутна ситуација и статус српског народа у региону. Констатовано је да је тренутни положај за Србе, веома тежак и деликатан. Саговорници су се сагласили да је неопходно успоставити сарадњу на свим могућим нивоима у цјелокупном српском корпусу. Сходно томе, наглашено је да су Република Српска и Република Србија дужне да координирају све активности српских политичких, културних и научних организација и институција у правцу изградње српског духовног, културног и националног јединства. То је, како су навели, једини поуздан пут, којим се може побољшати и унаприједити актуелни положај српског народа. 

У оквиру посјете, Булајић и Алексић су са представницима Скупштине Републике Српске обишли Доњу Градину, највеће стратиште српског народа у оквиру комплекса концентрационог логора Јасеновац. Тамо су положили вијенац и одали пошту жртвама. Такође, сусрели су се са Епискпом славонским Јованом Ћулибрком и посјетили манастир Моштаницу. 

Нова српска демократија ће и у наредном периоду радити на још снажнијем успостављању јединства међу политичким представницима српског народа на Балкану.

ИНФО СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕДатум: 03.09.2018
Close
Close