Вучуровић: Они који су одбијали иницијативе 
                                        ДФ-а непогрешиво завршавали у крилу ДПС

Вучуровић: Они који су одбијали иницијативе ДФ-а непогрешиво завршавали у крилу ДПС

Посланик ДФ-а, Јован Вучуровић, са друге стране, тврди да је искључиво тај политички савез имао конкретне иницијативе и покретао процесе.

"Они који су одбијали наше иницијативе непогрешиво су завршавали у крилу ДПС-а, и у договорима са шефом криминалног режима. Временски ћу се ограничити на период од љета 2015. године, када смо објавили да крећемо са протестима, и на исте позвали све опозиционе странке, које су већином то одбиле. Памти Црна Гора 17. и 24. октобар 2015, када је репресија достигла врхунац, када су пребијани и тровани грађани, хапшени лидери ДФ, одборници, функционери, новинари... Режим је био на кољенима, али умјесто солидарности, и тога да се одазову на наш позив, да се заједнички супротставимо диктатури, остали из опозиције су одабрали радне групе и сарадњу са ДПС-ом”, каже Вучуровић.

Он наводи да је и 2016. умјесто заједничке акције на коју је позивао ДФ, остатак опозиције тада одабрао да буде дио Ђукановићеве владе.

"И након избора 2016. године, када је почео брутални обрачун режима са ДФ-ом, представили смо серију предлога и рјешења, али је и тада највећи број наших иницијатива остао без подршке дијела опозиције. Не знам шта је у питању, али су и посљедњи локални избори, као и актуелна ситуација у вези са изборним законодавством, показали да је за дио опозиције, конкретно УРА и Демократе, ближи сарадњи са ДПС-ом, него са ДФ-ом. Изгледа да су те странке створене само да би служиле страним интересима, и да су против оних који воде аутономну политику, а, такође, то очигледно има везе и са антисрпством које у континуитету показују странке Дритана Абазовића и Алексе Бечића”, тврди Вучуровић.

Вијести, 03.09.2018.
Датум: 03.09.2018
Close
Close