Прослава Велике скупштине српског народа
                                   нема везе са рејтингом и радикализацијом

Прослава Велике скупштине српског народа нема везе са рејтингом и радикализацијом

Посланик ДФ и Нове српске демократије Јован Вучуровић тврди да прослава није покушај са подизањем рејтинга ДФ-а.

“Од настанка Нове српске демократије, и док је постојала Српска народна странка, ми сваке године обиљежавамо датум када је одржана Велика скупштина српског народа из 1918. Самим тим то нема никакве везе са рејтингом или неком радикализацијом. Дакле, ми смо српска, конзервативна политичка организација која у континуитету слави овај догађај, вјероватно најважнији у историји нашег народа. Не видим шта је ту спорно, осим што су они којима идеологија почива на одлукама од 12. јула 1941. године одлучили да пљуну на своје претке и традицију Црне Горе па покушавају да некако искарикирају најзначајније догађаје и личности из њене историје, али то је њихов проблем”, казао је Вучуровић.

Он је подсјетио да је и ДПС некада обиљежавао годишњице Велике скупштине српског народа из 1918, “али су у међувремену изгубили кондицију”.

“Такође, и неки који су у коалицији “За 21. вијек” славили су Велику скупштину српског народа из 1918, али су се сад ућутали, и не знају више ни којим језиком говоре, и у коју цркву иду. Идеје уједињења, слоге и заједништва су у сваком времену прогресивније и позитивније од сепаратизама, подјела, сецесија, и Нова ће увијек у први план стављати оно што нас обједињава, а не оно што нас свађа. Зато смо и у програму ДФ записали да је један од наших главних циљева српско-црногорско помирење, како бисмо, између осталог, заједно успјели да се изборимо са искушењима која се налазе пред Црном Гором и регионом”, казао је Вучуровић.

Вијести, 08.09.2018.
Датум: 08.09.2018
Close
Close