Мандић: Бруталне акције албанских екстремиста
                                         на Космету истовјетне онима у Свачу

Мандић: Бруталне акције албанских екстремиста на Космету истовјетне онима у Свачу

Најснажније осуђујем данашње бруталне акције албанских екстремиста и бивших припадника терористичке ОВК у јужној српској покрајини, и насилно спречавање да предсједник Србије Александар Вучић дође до појединих подручја у којима живи српски народ. Ово што се данас десило на Косову и Метохији показује да поједини у региону не престају да се ослањају на силу, како би остварили своје интересе, и да у тим активностима очигледно имају подршку и НАТО савеза. Били смо свједоци да је дивљање албанских екстремиста наишло на разумијевање и од стране припадника КФОР-а, а подсјећамо да су то баш оне снаге гдје је Влада Црне Горе недавно упутила и припаднике Војске.

И управо ове блокаде путева, и барикаде које смо видјели на путу за село Бање, истовјетне су са оним што се недавно десило у Црној Гори, када су албански екстремисти, у мјесту Свач код Улциња, напали митрополита Амфилохија, свештенство СПЦ и вјерни народ, и покушали да спријече одржавање литургије. То је исти потпис, иста идеологија мржње и одбране ,,територија'' такозване Велике Албаније, у чијем саставу се, по мапама екстремиста, поред јужне српске покрајине Косова и Метохије, налазе и дјелови Црне Горе, западне Македоније и Западне Грчке.

Треба нагласити да је ова акција на Косову и Метохији услиједила у дану када је Александар Вучић послао јасну поруку да Србија никада неће признати Косово као независну државу, да се Србија неће одрећи своје територије, и да ће Србија и сав српски народ бити увијек уз свој народ на Косову и Метохији.

Српски народ из Црне Горе свим својим бићем подржава своје сународнике на КиМ и исказује потпуну људску и националну солидарност са онима који су угрожени од екстремиста и носилаца великоалбанског пројекта.Датум: 09.09.2018
Close
Close