ДФ позвао ДАН да се врати на старе позиције: 
                      Отпустите сорошевске структуре које данас примају
                                    5.000 евра плату

ДФ позвао ДАН да се врати на старе позиције: Отпустите сорошевске структуре које данас примају 5.000 евра плату

- Демократски фронт обавјештава јавност да дневне новине ДАН и данас настављају да веома злонамјерно преносе мизерна подметања трансродних политичких структура на наш политички савез базиран на традиционалним вриједностима. Није проблем, што су уредницима ДАН-а те структуре ближе, него што се наши одговори на лажи, по којима ми наводно узимамо неке паре од предсједника Србије Александра Вучића, намјерно цензуришу тако да се у јавности ствара погрешна слика код читалаца. Након скретања уредничке политике ДАН-а у сорошоидне воде, већина функционера ДФ-а престала је да даје изјаве и саопштења овом медију, саопштавају из ДФ-а.

Они додају да „Дан“ као некадашња српска новина која је била симбол отпора режиму и као таква масовно купована од стране нашег чланства и гласача, значајно је ослабила своје позиције након преласка у друштво црногорских сорошоида, најзначајнијих људи из њеног уреднишва.

-То се да примјетити и на основу вртоглавог пада тиража који ова новина има и чињеницом да их све више људи перципира као “Дневне новине“ на ћирилици, које иначе уређују њихови најистакнутији кадрови, тако да је пракса идеолошких прелазака помоћника уредника дана на антисрпске линије нешто што је већ установљено. Посматрачима са стране је чудно да људи из “Вијести“ које су идеолошки ближе “Дневним новинама“ немају пролаз за запослење у том антисрпском листу, док помоћници уредника из ДАН-а тамо налазе за себе ухлебљење на најзначајнијим позицијама, кажу они.

У ДФ-у појашњавају да такав однос између ДФ-а и ДАН-а није добар по грађане и српски народ у Црној Гори и добро би било када би се односи на тој релацији колико толико нормализовали.

– Знак добре воље за успостављање поновне нормалне комуникације би био одлазак сорошевских структура из тог листа. Нама није циљ да некога оставимо без плате од 5.000 евра колико обично примају помоћници уредника у ДАН-у већ да они којима је постала ближа идеологија “Дневних новина“ пређу тамо, јер је плата приближно иста, у висини три посланичке, а зарађивали би је у свом природном окружењу, радећи свој посао пуног срца. Ако су формални власници ДАН-а спремни на враћање на некадашње позиције главне народне новине, гдје су имали, не само већи тираж, него и углед, политичари из ДФ-а ће то са радошћу поздравити и преиспитати свој садашњи однос према ДАН-у у циљу успостављања нормалне и коректне комуникације, закључују у ДФ-у.

Борба, 10.09.2018.Датум: 10.09.2018
Close
Close