Вучуровић: Бечић би да уништи 
                                                          опозицију као што је СНП

Вучуровић: Бечић би да уништи опозицију као што је СНП

На бројне оптужбе које из редова Демократа стижу на рачун ДФ-а, из овог политичког савеза одговарају: “Неће Демократе уништити опозицију као што су то урадили са Социјалистичком народном партијом”.

Посланик ДФ-а и члан Предсједништва Нове српске демократије Јован Вучуровић за ЦдМ каже да су Демократе настале као странка разарања, а не окупљања. Оптужио их је да шурују са премијером Марковићем и да спрјечавају јединство опозиције.

“Да би се представили као нови политичари, морали су да разоре стари СНП и да најгорим квалификацијама извријеђају људе из те партије који су их извукли иза фотокопир машина и са ношења канцеларијског материјала и посадили испред камера, учинили јавним личностима и политичарима. Сад су се мало узнијели па мисле да могу уништити опозицију, као што су то урадили СНП-у”, јасан је он.

Према његовим ријечима, ДФ је годинама посвећен обједињавању опозиције и њеним заједничким активностима.

“Безброј је примјера када је наш политички савез позивао остале политичке снаге из опозиције на заједничко дјеловање, па је тако било и током читаве ове године. Сјетимо се наших посљедњих иницијатива у вези заједничког предсједничког кандидата, или око формирања заједничких листи за локалне изборе, као и у случају парламентарних. Међутим, видјели смо да се један дио опозиције, предвођен Демократама, водио искључиво својим интересима, и снажно посветио слабљењу ДФ-а умјесто рушењу ДПС, и у томе имао велику подршку појединих НВО, медија и страних центара моћи. Као и самог ДПС-а. Сјетимо се да су те странке у сред предсједничке кампање Младена Бојанића промовисале своју листу за локалне изборе, као и да су њихови лидери упорно избјегавали да се појаве на Бојаницевим промотивним скуповима”, сматра Вучуровић.

Он је подсјетио и на посљедњи позив ДФ-а да се закаже ванредна сједница скупштине ЦГ поводом, како каже, скандалозног појављивања официра Војске Црне Горе, како каже, на прослави злочиначке Олује.

“Демократе чак ни тада нису хтјеле да подрже нашу иницијативу, чиме су показали да је за њих прихватљиво да представници Црне Горе славе злочине над Србима. Додуше, ћутали су и када су албански екстремисти и њихове колеге из коалиције јуришали на митрополита Амфилохија у Свачу код Улциња, чиме су само потврдили да су усвојили антисрпску дукљанску политику идеолога из Грађанског покрета УРА и да је њихова основна улога на политичкој сцени Црне Горе смањивање процента Срба на попису 2021”, истиче посланик ДФ-а за ЦдМ.

Вучуровић је Демократе оптужио да је јасно да су се, посљедњим потезима у вези изборних закона, одлучили за тајне преговоре са Душком Марковићем умјесто да се договарају са колегама из опозиције.

“И када смо их упозорили на све лоше потезе, са те стране се само чује кмежење, кукњава, буде се комплекси, параноја, доводе се у везу ДПС и ДФ, иако је ДФ најпрогоњенија политичка структура у последњих седам деценија у Црној Гори и најпрогоњенија у данашњој Европи… И увијек неко мора да их држи за руку, понекад Хан, некад појединци из медија и НВО сектора, а сад су се дохватили Душка Марковића и он им је највећа утјеха и подршка”, наводи он.

Вучуровић се прибојава да се, по свему што гледамо, понавља октобар 2015. године.

“Демократе су тада имале јасан избор-или са ДФ-ом и грађанима на улицу или са Милом Ђукановићем на преговоре у Бијели салон. Одабрали су Ђукановића и Бијели салон. Могуће је да Демократе, ипак, једном покажу неку досљедност, иницијативу, да неким потезом докажу да су опозиција. До сада су показали све супротно од тога, свјесни свога незнања упорно покушавају да дискредитују боље од себе, и они највише кваре односе у опозицији, јер не знају ништа више од тога. Нажалост, њихово чудно понашање показује да је у фокусу њихове политике управо спречавање чак и  покушаја заједништва у опозицији, што су уосталом показали и својим колегама у “грађанској” опозицији”, закључио је Вучуровић.

ЦдМ, 27.09.2018.



Датум: 27.09.2018
Close
Close