Зечевић: Душко Марковић црта 
                                         мапу пута Бечићу и Абазовићу

Зечевић: Душко Марковић црта мапу пута Бечићу и Абазовићу

Дует Бечић – Абазовић је баш заглибио у политичкој бари коју су сами замутили, посебно у вези радне групе, јер више не знају да ли хоће тамо или неће. Више их нико и не узима за озбиљно јер су почели сами себе да демантују, а очигледно постоји и несклад у давању изјава. Тако је један од лидера Демократа прекјуче саопштио како улазе у радну групу, јуче током дана то потврђује Абазовић, а увече, заједнички, двојица из Уре и Демократа се предомишљају и кажу да неће у радну групу…

По понашању ове двије структуре може се препознати када је Душко Марковић заузет, па нема кад да Алекси и Дритану нацрта мапу пута којом треба да се политички крећу. Све су усагласили са Душком Марковићем, али када се открила та веза, а сазнало се и гдје су се све састајали и договарали, покушали су да опет постану опозиција, и то тако што су ударили – по опозицији?!

Толико су се запетљали да им није могао помоћи ни један медијски гуру, за кога, иначе, сматрају да им мисли добро, а чији је једини посао да разбија опозицију. Тако му ове наивчине и даље вјерују и дижу галаму, а свакодневни напади на ДФ нису успјели да сакрију оно што сад зна читава Црна Гора – да су Душко Марковић и његови људи из ДПС имали састанке са Демократама и постигли разне споразуме, од којих је овај у вези радне групе за изборно законодавство само један од многих. И пошто су проваљени, Демократе сада дижу буку и позивају се на поштење и доследност, на све оно што је супротно ономе што смо до сада видјели од ових шарлатана.

О поштењу врха Демократа и њиховом захтјеву да се обавежемо на нешто на шта су се они већ наводно обавезали, највише говори детаљ са Конгреса СНП-а, када су се сви кандидати за предсједника, чашћу и образом, обавезали да ће онај који буде поражен честитати побједнику и радити на јачању СНП-а, који је био ,,стил и начин живота'' Бечића и Богдановића, и других функционера данашњих Демократа који су напустили СНП. Али, када је Милић побиједио, Бечић и друштво су одмах прекршили своју ријеч, здимили из СНП-а, промијенили ,,стил и начин живота'' и кренули у разбијање те партије, а све се заклињући у ,,побједе, а не подјеле’’. А Милића су замијенили Дританом, Џенаном и Штјефаном, који раније нијесу били чланови СНП-а, али су им посебно цијенили то што су на подмукао и низак начин отишли из партије која је предводила Блок за заједничку државу, а основали странку која је са одушевљењем прихватила идеју 21. маја и идеологију Секуле Дрљевића.

Превара и јесте друго име за лидера Демократа и врх те партије, као што су им заштитни знак постали мржња према ДФ-у, антисрпство, подршка нападима на Митрополита, залагање за подизање споменика Брозу, подршка представнику ЦГ на прослави ,,Олује’’ и служење страним центрима моћи. Очигледно није требало много времена да се открије суштина политике ове партије, као и праве намјере њихових савјетника из медија и НВО сектора. А што се тиче радне групе, не вјерујемо да ће Демократе изостати, само зависи од договора са Марковићем, да ли ће тамо лично учествовати, што им не би сметало јер су више пута погазили оно у шта су се заклињали, или ће их тамо заступати Душково крило ДПС-а, како се не би одмах уочило да су поново погазили своју ријеч.Датум: 04.10.2018
Close
Close