Горановић: Изјаве ББ лица из улице Народног фронта
                                           и његовог животног сапутника углавном
                                                  почивају на лажима

Горановић: Изјаве ББ лица из улице Народног фронта и његовог животног сапутника углавном почивају на лажима

Демократски фронт се није бавио Демократама, нити је желио да отвара нове сукобе у опозицији али смо љетос брутално нападнути од њих зато што смо поднијели иницијативу о сазивању ванредне сједнице Скупштине Црне Горе на којој би се осудило срамно понашање официра Војске Црне Горе Ивана Машуловића који је прослављао Олују, злочин над српским народом, саопштио је Никола Горановић, функционер ДФ-а.

Подсјећа да тада иницијативу нису жељели да потпишу поред владајуће коалиције ни СДП Ранка Кривокапића, УРА Дритана Абазовића, Демос Миодрага Лекића и Демократе Алексе Бечића.

“Али остале странке из опозиције које нису потписале иницијативу нису осјећале потребу да нас због тога нападну као Демократе. Проблем за Демократе је био што су непотписивањем те иницијативе открили суштину свог политичког дјеловања сврставши се, не први пут, уз раме са прогонитељима српског и православног становништва у Црној Гори. Прије тога нису имали ништа против што њихов коалициони партнер, тј. његов истакнути функционер Нервуз Шаптафи прави барикаде за митрополита Амфилохија и Српску православну цркву на Свачу. Не треба заборавити ни срамне иступе њиховог одборника Шепеља који је на најпогрднији начин говорио о митрополиту Амфилохију и који је био предводник гласања против употребе ћирилице равноправно са латиницом у Котору, стоји у саопштењу.

Најновији доказ политичке природе Демократа јесте и опште сагласје са ДПС-ом у вези подизања споменика Јосипу Брозу Титу који је био један од главних заступника бомбардовања Подгорице пред крај Другог свјетског иначе доказаног непријатеља поштовања људских права, вишепартијског система, тржишне економије и других вриједности везаних за слободу појединца и заједнице и једног од највећих масовних убица у 20. вијеку.

“Он је 13. пласирани на листи масовних убица у историји 20. вијека а иза њега су по броју ликвидација пласирани Мусолини, Бокаса, Иди Амин, Франко Пиноче итд. Та свијест која може да велича овакво биће жели да се легитимише као политика 21. вијека а по нашем мишљењу све те који размишљају на такав начин требало би подврћи одређеним прегледима и помоћи им. Морамо због јавности напоменути да ДФ не учествује ни у једном институционалном тијелу НАТО пакта већ оставља за себе могућност учешћа само у оним међународним тијелима у којима заједно са представницима Русије и Србије можемо да истакнемо пред европском и свјетском јавношћу оно што су наши ставови о безбједоносним питањима и да укажемо на начин на који је Црна Гора угурана у НАТО пакт. Стога би ваљало да Демократе мало боље познају материју и не баве се политикантством с обзиром да нису учинили ништа да омогуће грађанима да одлучују о чланству у том војном савезу, истиче он.

Млади Вуковић, случајни потписник саопштења Демократа, који се јавља са врха највишег партијског органа и на њему се политички обавезује, заборавља да је његов лидер након протеста ДФ-а 2015. године ушао у преговоре са Милом Ђукановићем и ДПС-ом, потом изашао из истих и пуштио своје садашње коалиционе партнере да уђу у Владу са Милом Ђукановићем.

“Потом након избора 2016.године Демократе су договориле бојкот а онда побјегли од ДФ-а чекајући да режим осуди лидере ДФ-а како би они преузели и наше бираче и политички простор. Једини договори са ДФ-ом од којих нису бјежали су они када је ДФ требао да изгласа њихове предсједнике општина и друге функционере на локалном нивоу. Политика Демократа је усмјерена само на отимање опозиционих гласова од традиционалних опозиционих странака, доминантно рачунајући ону из које су они настали и сва остала прича о томе како су они побољшали опозициону сцену је најобичнија лаж и неистина, наводи се у саопштењу.

Резултат такве политике видјели смо на локалним изборима на којима се показало да је јачање Демократа произвело никад јачи ДПС.

“Чак и прича о побједама у приморским општинама као и пресудној заслузи њихове политике је најобичнија лаж и измишљотина јер те су се општине могле преузети и раније само да је СДП са својим одборничким мандатима прешао на страну опозиције, као што и сада све те општине могу изгубити, ако би рецимо СДП прешао поново на страну ДПС-а. Дакле, мала биједна политика, стварног аутора ових саопштења, ББ лица из улице Народног фронта и његовог животног сапутника углавном почива на лажима и збуњивању грађана које као резултат доноси напредак ДПС-а. То је оно на шта ће ДФ, који је своју политику увијек заснивао на истини, указивати и о томе обавјештавати грађане, поручио је он.

Борба, 05.10.2018.Датум: 05.10.2018
Close
Close