Горановић: Демократе да јавно саопште 
                                  пословне односе породице Краповић и Мићуновића

Горановић: Демократе да јавно саопште пословне односе породице Краповић и Мићуновића

Демократски фронт реаговао је на, како кажу, нова подметања Демократске Црне Горе у саопштењу које потписује Бранко Вуковић (или још један брутални напад на Демократе).

“Бечић ређа по витрини фигурице без жига ломећи једну по једну после сваког новог саопштења. Бранко Вуковић после ове серије саопштења биће нова поништена таксена марка у политичком животу своје странке. Његов одборнички клуб је подржао иницијативу Ивана Вуковића за подизање споменика Титу а тврде да не знају много о Титу. Посланички клуб његове партије није хтио да потпише иницијативу за ванредну сједницу на којој је требало јавно осудити Машуловића и све који подржавају његово слављење Олује, саопштио је Никола Горановић, функционер ДФа-а.

Не чуди, како додаје, што прави писац саопштења које је потписао Вуковић Мома Копривицу не држи за нешто више од обућара Демократа па његове интелектуалне способности спушта само до нивоа ципела, мада је у поменутој емисији било евидентно да би сваки обућар боље и поштеније приступао бављењу политиком од потпредсједника Демократа који се плаши цртаних филмова али му зато није страно да се бави измишљањем.

“Мада, када се боље размисли, потпредсједник Демократа се само послужио примјером старих Црногорки, па је Кнежевићу изуо ципеле и после емисије му у лавору опрао ноге топлом водом и пажљиво их обрисао. Тзв. чињенице Демократа су само тезе без доказа. Ми са структурама у опозицији сарађујемо увијек када макар минимално успијемо да усагласимо политичке ставове и договоримо заједничке политичке акције. Само не можемо да будемо статични и не радимо ништа. Ми смо политичка опција која је навикла да дјела а не да вреба са стране како ће се ДПС обрачунати са нашим колегама из опозиције и стрпати их у затворе да би ми улетјели у њихово бирачко тијело и политички простор, истиче Горановић.

Ко год се усагласи са њиховом политиком, макар у основним мјерама и пристане да “коректно сарађујемо у њеном спровођењу, нема са нама никаквих проблема”.

“Напомињемо да о Демократама, као политичкој опцији, мислимо да су у политичком и идеолошком смислу исти као и ДПС, да су група интересџија која мијења идеологију зарад ситног профита, али смо свијесни да није ниједна опозициона партија, ма колико личила ДПС-у и копирала га, одговорна за суноврат Црне Горе у протеклом периоду већ је одговоран ДПС. Зато немамо проблем да било кога из опозиције прихватимо као политичког партнера, али ако неко мисли да ћемо због тога ћутати на нечије лоше и погрешне потезе, вара се. Гнусне лажи о предсједнику нашег одбора у Будви не вриједи коментарисати. То је класични гебелсовски метод, да се хиљаду пута понови нека лаж да би постала истина. На спонзорисање те лажи на друштвеним мрежама Демократе су дале више новца него за спонзорисање помоћи сеоским школама и саме помоћи тим школама заједно. Боље би било да јавност упознају са аранжманима које породица Краповић има са Браном Мићуновићем лично и да са својим функционером Словинићем расправе тему састанака које су Краповић и Бечић имали са Душком Марковићем, наглашава Горановић.

Он напомиње господину Вуковићу да ДФ нема представнике у институционалним тијелима НАТО пакта већ у оним међународним тијелима у којима са, по тим питањима, нама блиским представницима Русије и Србије можемо заједнички да дјелујемо и да износимо ставове и што је поготово важно, указујемо на начин на који је Црна Гора угурана у НАТО пакт.

“Јер ми од заштите воље грађана по том питању нисмо одустали за разлику од вас који је по питању НАТО пакта никада нисте ни канили заштити. Прави писац саопштења очигледно не зна разлику између опозиционог јединства и заједничких опозиционих одлука. Заједничка опозициона одлука може да се донесе тренутно али је опозиционо јединство ствар континуитета а Демократе нису жељеле да опозиција доноси у континуитету заједничке одлуке попут оне о бојкоту и тако су и обесмислили то средство политичког притиска водећи рачуна само о рејтингу или, што би ББ лице из улице Народног фронта рекло о томе могу ли имати или не “политичку штету”. Зато сада, након што злосрећни Вуковић, оде на апарате код Спаса и Кљака, чекамо новог лика са вибер групе тајванског пустолова, који ће због обећаног посла у приморским општинама похрлити да се политички сломи прије него што се политички родио. Они који су на вибер групи ББ лица из улице Народног фронта и његовог животног сапутника, они су се већ опредјелили да им је најважније да сједе у њиховом друштву и на највишим страначким органима се обавезују да причају лажи и бљувотине, поручио је Горановић.

Борба, 06.10.2018.Датум: 06.10.2018
Close
Close