Никола Марковић и ,,Дан

Никола Марковић и ,,Дан" помажу Катнићу и АНБ-у у афери ,,Државни удар" и обрачуну са ДФ

Након што је такозвана афера ,,државни удар'' доживјела потпуни фијаско, потврдом из Москве да свједок сарадник Саша Синђелић није боравио у Русији, већ одмах са аеродрома враћен кући, очекивали смо да нокаутирани СДТ Миливоје Катнић и понижени АНБ узврате ударац тако што ће покушати да компромитују ДФ и његове лидере. И наравно, стварни организатори лажног државног удара одмах су кренули са подвалама на рачун Андрије Мандића и Михаила Чађеновића, исфорсирали неке листинге, уз истицање власништва АНБ над неким апаратима које су користили неки ликови или лажни подржаваоци наше политике који су, вјероватно, били задужени да кроз приближавање нашим људима прате Мандића и Чађеновића.

Свима у ДФ је познато да се Андрија Мандић јавља на сваки позив, а са друге стране може да се нађе било ко. Можда је ове телефоне, ако нијесу подметнути у листингу, користио лажни новинар, лажни возач, лажни пријатељ ДФ-а или неки недобронамјерни човјек. Оно што је једино сигурно то је чињеница да је данашња насловна страна ,,Дана'' уређена у складу са жељама и потребама АНБ-а и тужилаштва. Тај посао за ове двије режимске организације одрадио је Никола Марковић, сплеткама и издаји увијек склон и расположен човјек.

Водећи се данашњим Марковићевим покварењаштвом, подметањем и злоупотребом података тужилаштва, могао је уредник направити много ефектнију насловницу - са Славицом Јовановић. Власница Дана, а некадашња шефица маркетинга, додијелила је Дамиру Мандићу, убици Душка Јовановића, награду за најбољег спортисту Црне Горе, мало прије него што је Јовановић убијен, па би логиком њене новине могла да буде сумњива и она. Рецимо, ако би се Марковић позабавио тадашњим њеним и Мандићевим листинзима, распитао се да ли је Дамир Мандић користио телефон регистрован на АНБ, утврдио ко је из Дана након уручивања награде Дамира Мандића чашћавао у подгоричким локалима, могао би дати значајан допринос оваквој врсти ,,истраживачког'' новинарства. Каква би тек то била насловница, а ако би се још све то болдовало и одабрала добра фотографија нема сумње да би одмах плануо читав тираж.Такође, могао би Марковић наредних дана саставити сјајну насловницу са властитом фотографијом, и то о извјештајима тужилаштва везано за убиство Душка Јовановића и комуникацији овдашњег тужилаштва са колегама из Италије, као и његовој улози у свему томе, јер се у том документу каже да Комисија којој је на челу Никола Марковић, а у којој су му колеге полицијски инспектори и водећи АНБ-овци, покушава да заташка истрагу. Још кад би приложио свој листинг разговора са овим колегама, могао би да да читаву серију главних наслова у ,,Дану'' о властитој комуникацији са АНБ-ом и полицијом.

У коначном, о односу ДФ и ,,Дана'', разлозима овакве непријатељске пропаганде против ДФ и о служењу ове новине дјеловима правосуђа који су својевремено били од велике користи за актуелне власнике ,,Дана'', говорићемо на наредним сједницама Скупштине ЦГ, гдје нема цензуре и гдје ћемо бити у прилици да се обратимо свим оним часним новинарима и читаоцима ,,Дана'' и грађанима Црне Горе, а посебно ће о тој теми у име ДФ-а говорити Андрија Мандић.Датум: 06.10.2018
Close
Close