Мандић: Црна Гора неће спрати
                              срамоту док не поништи признање Косова*

Мандић: Црна Гора неће спрати срамоту док не поништи признање Косова*

Поводом десетогодишњице од како је Влада Црне Горе донијела срамну одлуку о признању лажне државе Косово* огласио се предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, који је оцијенио да је актуелни режим тим чином починио једну од највећих издаја у историји.

„Тог 10. октобра 2008. године Мило Ђукановић и његова Влада, признали су лажну државу на територији јужне српске покрајине Косово и Метохија. Такође, јуче се навршило и 84. године од атентата на витешког краља Александра Карађорђевића, чије је убиство дало замах нарастајућим нацистичким и фашистичким снагама у Европи. Ова два страшна догађаја режирана су од стране истих центара моћи који су читав 20.вијек радили на уништавању српског народа и његове државе", истакао је Мандић за портал ИН4С.

Он је додао, да је чином признања лажне државе Косово*, Влада Црне Горе 2008. године погазила државност Краљевине Црне Горе која је изникла на Косовском завјету и која је ослободила Косово и Метохију 1912. године заједно са војском Краљевине Србије коју је предводио управо Александар Карађорђевић.

„Исто тако, званична државна политика данашње Црне Горе, обрачунава се са јединим краљем који је рођен на Цетињу, узимајући за главне перјанице у томе послу управо његове Цетињане. Срамота је да суграђани краља Александра, који је прошао Албанску голготу, Крф, пробио са својом војском Солунски фронт и ослободио и ујединио ове просторе, данас више баштине традицију Јосипа Броза, одликованог каплара из 42. домобранске дивизије аустро-угарске војске, познатије као Вражја дивизија, која је по Мачви на најмонструозније начине убијала жене, дјецу и старце. Та иста дивизија је 1916.године освојила Ловћен а њен командант, сународник Јосипа Броза, генерал Стјепан Саркотић својој племићкој титули придодао ,,фон Ловћен“, наглашава Мандић.

Иначе, додаје он, генерал Саркотић је основао усташку организацију, а на том мјесту га је наслиједио Анте Павелић, главни послодавац Секуле Дрљевића, аутора химне данашње Црне Горе.

„Краљ Александар је волио своје Цетиње и од њега направио центар региона од Рашке до Дубровника и од Пећи до Мостара, док је тај аустро-угарски каплар измјестио са Цетиња све, а Подгорицу чије је бомбардовање наручио од савезника понизио давајући јој своје име. Тај швапски подофицир, који је једини примјер у историји да је један војник постао врховни командант непријатељске војске, је и започео процес сепарације Косова и Метохије од Србије и трасирао пут којим данас иду привремене власти на Косову и Метохији а који прати и режим у Црној Гори", оцјењује Мандић.

Он наглашава да зато и не сматрају да је случајно, „да годишњице ова два тужна догађаја у календару иду једна за другом, јер се у потпуности надовезују“.

„Чврсто вјерујемо да ће доћи дан када ће се поништити признање лажне државе које је срамота Црне Горе и да ће се Црна Гора укључити у борбу за спас Косова и Метохије и повратак споменика нашег витешког краља у оним мјестима у Црној Гори гдје су се они налазили. Нова српска демократија ће дати пуни допринос остварењу ових циљева. На то нас обавезују сјени краља Николе и његовог унука, рођеног Цетињанина, краља Александра који су после вјекова ропства Косово и Метохију заједно ослободили 1912. године“, закључио је Мандић.

*Привремено окупирана територија на југу Србије

ИН4С, 10.10.2018.Датум: 10.10.2018
Close
Close