Радуновић: Из Марковића проговорили 
                                           примитивизам и силеџијска логика

Радуновић: Из Марковића проговорили примитивизам и силеџијска логика

Умјесто да макар покуша да одглуми премијера цивилизоване и демократске земље, тако што би исказао заинтересованост да се пронађе рјешење око химне које би задовољило највећи број грађана Црне Горе из Душка Марковића избија балкански примитивизам и силеџијска логика, да неистомишљенике треба плашити, уцјењивати, и кажњавати, реаговао је потпредсједник НСД и посланик ДФ-а Славен Радуновић, поводом изјаве премијера Марковића.

„Његова данашња порука, да ће сваки пут бити кажњен онај који не устане на химну са стиховима Секуле Дрљевића, личи на Броза, Пиночеа, па и самог Хитлера.

Мада, јасно је да он није ни до чланака овим познатим диктаторима. Пошто батина има два краја, боље би му било да размисли како ће он проћи кад се у Црној Гори успостави владавина права, па дође у ситуацију да одговара за сваки појединачни случај тајних и јавних непочинстава које је починио, за све пљачке избора, криминал и ликвидације који су се десили док је он држао кључеве тамнице за неистомишљенике, зване Црна Гора“ поручио је Радуновић.

Што се тиче Марковићевих пријетњи везаних за неустајање на химну, додаје, „она су доказ полицијског начина размишљања и политичке неталентованости“.

„Сваки човјек који држи до свог достојанства, а не слаже се са стиховима црногорске химне, након оваквих иступа сигурно неће устајати приликом интонирања, иако је то досад, можда, нерадо чинио.

Дух слободном човјеку не дозвољава да поклекне под пријетњама. Једноставно, проради инат. Ко се не слаже са оваквом химном, а подлегне притиску и страху од шпијуна и полицијских доушника, не може се ни сматрати слободним човјеком“, нагласио је он и напоменуо:

„Ова влада не жели да Црна Гора постане земља коју сви њени грађани воле и поштују. Који је доживљавају као мајку. Умјесто тога, она форсира стварање атмосфере из 1948. године, позивајући на шпијунирање и издају најближих потенцира све за шта мисли да може додатно да подијели и посвађа Црну Гору.

Посебно јој је битно да покуша да унизи Србе. Али ни паметнијима, ни способнијима од Марковића то није успјело, па неће ни њему.

Нека очекује одговор у стилу који је стиховима лијепо описао мој пријатељ:

Ријека ће наших вала, 
ускачући на два мора, 
глас носити премијеру,
да на химну сједи Црна Гора!„

ИН4С, 10.10.2018.Датум: 10.10.2018
Close
Close