Мандић и Кнежевић почасни гости 
                                                       на свечаности Руске православне цркве

Мандић и Кнежевић почасни гости на свечаности Руске православне цркве

Андрија Мандић и Милан Кнежевић, у пратњи великог пријатеља наше политичке организације, легендарног руског народног хероја генерала Александра Салујанова, а на позив Руске православне цркве, данас су били почасни гости на свечаности којом је ова Црква обиљежавала важан датум у историји њеног издаваштва, саопштио је медијски тим ДФ-а.

У резиденцији Патријарха Московског и цијеле Русије, Господина Кирила, митрополит Арсеније им је пожелио добродошлицу и похвалио досадашњу исказану храброст у одбрани Православне цркве и свога народа, посебно истичући да у овим тешким и смутним временима треба бити јак и истрајан у његовању хришћанских врлина.

Мандић и Кнежевић су уваженог домаћина упознали са проблемима са којима је суочен наш народ у Црној Гори и опасностима које су се надвиле над вјерујући људима. Током разговора са високопреосвећеним Митрополитом Арсенијем, најближим сарадником патријарха Кирила, они су представили дјелове програмског документа везаног за однос ДФ-а према Православној цркви, саопштено је из ДФ-а.

Боравећи ових дана у радној посјети Москви, Мандић и Кнежевић су на важним адресама одлучивања представили програмски документ којег чини скуп рјешења за проблеме који постоје у самој Црној Гори, региону Балкана, као и наше виђење будућих односа Црне Горе и Русије.

Милан Кнежевић је у свечаном дијелу програма, у име делегације из Црне Горе, пригодном бесједом поздравио окупљене свечаре.

На посебном састанку у Даниловском Манастиру, владика Шалимов, чувар највеће руске светиње, иконе Свете Богородице Казањске, благословио је Мандића и Кнежевића.

Пожелио им је да им Бог да снаге да издрже све недаће које су их задесиле, како њих двојицу, тако и све оне вјерујуће људе које представљају.

,,Свако жртвовање у одбрани Православне вјере и свога народа није узалудно, него на спас како онога који се жртвује тако и његових ближњих“, истакао је Владика.

ИН4С, 17.10.2018.



Датум: 17.10.2018
Close
Close