ОО Пљевља: Лекић: Забрана Свечане академије 
                                         директан шамар грађанима Пљеваља

ОО Пљевља: Лекић: Забрана Свечане академије директан шамар грађанима Пљеваља

Нова српска демократија оцјењује да је забрана традиционалне Свечане академије поводом крсне славе града Свете Петке и 100 година од ослобођења и уједињења Црне Горе и Србије директан шамар и понижавање грађана Пљеваља. Град у коме већину становника чине Срби и православни вјерници, црногорска власт је очигледно одабрала за почетак свог опасног наума да спријечи народ широм Црне Горе да се сјећа својих предака и најсвјетлијих страница наше историје. 

Да срамота буде већа, као налогодавци овога прљавог посла у Пљевљима се појављују бивши Срби из ДПС-а који морају да се доказују својим дукљанским шефовима да су се промијенили и да су продали вјеру за вечеру. За непосредног извршиоца су одабрали Бошњака, секретара за културу Мерсудина Халиловића, који је, вођен страхом од бивших Срба из ДПС, незнањем или шовинизмом пристао да буде марионета у једном опасном пројекту са елементима антисрпства, антицрногорства и антиправославља. Ако је у питању незнање, онда морамо Халиловића између осталог упознати са чињеницом да су међу учесницима Велике скупштине српског народа у Подгорици 1918. године били и муслимани из Пљеваља, Хамдибег Хасанбеговић, Дервиш Шећеркадић, Махмут-бег Мановић и Омербег Селмановић који су гласали за уједињење Србије и Црне Горе. 

Из Пљеваља су међу учесницима били и наши преци, др Јаков Зарубица, Серафим Џарић, Саво Вукојичић, Милан Бајић, Митар Обрадовић, Алекса Бајић и Прокопије Шиљак. Ако је, пак у питању шовинизам онда Халиловић директно, из позиције Бошњака и припадника исламске вјере провоцира своје комшије, православне Србе, јер забрањује скуп који је и вјерски и национални, чиме је тешко увриједио највећи проценат грађана нашег града.

Ствари су очигледне – НСД, као и највећи проценат грађана Пљеваља, баштини вриједности ослобођења и уједињења, док ДПС и његови сателити очигледно пате и вапе за временима окупације, и турског и аустроугарског зулума. НСД и српски народ нико не може спријечити да прослављамо најсвјетлије догађаје нашег народа и Црне Горе, и овакви догађаји само нас могу утврдити и објединити у нашој борби. Они други, конвертити који су пљунули на своје претке и традицију, нека живе у својој срамоти.

Као предсједник клуба одборника НСД, на сједници СО Пљевља која ће се одржати у петак, иницираћу допуну дневног реда са тачком која би се бавила овим скандалом који може имати далекосежне последице, и тражити од секретара Халиловића да појасни своје понашање.Датум: 27.10.2018
Close
Close