КЦЦГ попустио под притиском ДФ 
                                и платио рестаурацију „Косовке дјевојке“

КЦЦГ попустио под притиском ДФ и платио рестаурацију „Косовке дјевојке“

Посланички клуб Демократског фронта, обратио се прошле недеље дописом, који је потписао Андрија Мандић, директору Клиничког центра Црне Горе, др Јевту Ераковићу, обавјештавајући га у истом да су путем медија дошли до сазнања да Клинички центар Црне Горе нема новца да плати трошкове рестаурације бакрореза ,,Косовка дјевојка'' који је стајао у холу Ургентног центра Клиничког центра Црне Горе, као и да је цијена рестаурације 1500. евра. Даље у допису су навели да су посланици Демократског фронта одлучили да издвоје новац који је потребан да би се рестаурација платила и помогну да се ,,Косовка дјевојка'' врати тамо гдје је деценијама била и замолили директора КЦЦГ, да им достави информације како и коме да изврше уплату као и колика је тачно висина уплате како би што скорије ослободили Клинички центар Црне Горе плаћања те обавезе. 

Директор КЦЦГ, др Јевто Ераковић, одговорио је данас на допис посланичког клуба Демократског фронта, захваљујући се на понуди да наши посланици измире рачун за рестаурацију бакрореза ,,Косовка дјевојка'', али да за то нема потребе, јер је КЦЦГ регулисао све обавезе везане за то умјетничко дјело. У допису др Ераковића се такође наводи да ће бакрорез ,,Косовка дјевојка'' бити накнадно допремљен у КЦЦГ. 

Посланички клуб Демократског фронта, очекује да сада, пошто су све сметње отклоњене, бакрорез ,,Косовка дјевојка'', као симбол дугогодишње хумане љекарске традиције у Црној Гори, буде што скорије враћен на своје мјесто у холу Ургентног центра КЦЦГ. 

Посланички клуб Демократског фронтаДатум: 05.11.2018
Close
Close