Састали се шеф Клуба посланика
                                             ДФ и шеф Делегације ЕУ у ЦГ

Састали се шеф Клуба посланика ДФ и шеф Делегације ЕУ у ЦГ

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Милутин Ђукановић састао се данас у Скупштини са шефом делегације Европске уније у Црној Гори, Аивом Оравом, који је и тражио да до састанка дође. Ђукановић и Орав су се сагласили да мора доћи до озбиљних реформи изборних закона у Црној Гори. Орав је поздравио формирање привременог скупштинског одбора који ће се бавити свим спорним питањима у изборном и другом законодавству у циљу демократизације друштва, као и примјеном препорука на путу ка чланству у ЕУ. 

Господин Орав је још изразио разочарење што у раду привременог одбора неће учествовати Демократе и УРА чији предлози су у потпуности обухваћени усвојеном одлуком. Милутин Ђукановић је упознао шефа делегације ЕУ у Црној Гори, са прогоном кроз који у континуитету пролази Демократски фронт и са најновијим случајем одузимања пасоша Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу као и покушајима да се опет одреди затвор Кнежевићу и Небојши Медојевићу. 

Такође, Ђукановић је изнио планове Демократског фронта у вези са измјенама изборног законодавства и других аката, као и које је видове дискриминације кључно сузбити новим реформама. Нагласио је да ће Демократски фронт смоћи снаге, и поред покушаја многих да наш политички савез доведу у незавидан положај, да се са тренутном ситуацијом успјешно бори на свим пољима како би се дошло до фер и слободних избора у Црној Гори.  

Инфо тим ДФДатум: 05.11.2018
Close
Close