Вучуровић о писању „Њујорк тајмса“:
                               ЦИА довела Мила на власт

Вучуровић о писању „Њујорк тајмса“: ЦИА довела Мила на власт

– У тексту у којем се „Њујорк тајмс“ бави монтираним државним ударом у Црној Гори и извјесним Џозефом Асадом, у једном дијелу се појављује крајње занимљива констатација – да је ЦИА дјеловала у Црној Гори прије двије деценије кад је била у заједничкој држави са Србијом, као и да је помогла опозицији у Србији да дође на власт у октобру 2000. године. Кад ово саопшти можда и најутицајнији медиј у САД, онда би било добро да се и овдашњи сорошоидни и режимски медији позабаве овом тврдњом којом се констатује да је изборну крађу, односно долазак режима Мила Ђукановића на власт 1998. године, организовала Америчка обавјештајна служба, примјећује Јован Вучуровић, посланик ДФ-а.

Он додаје да у Црној Гори постоје слободне и независне институције, оне би се бавиле овим тврдњама, јер је то било право мијешање једне стране службе и државе у изборе. То мијешање у изборе и учешће америчких обавјештајних структура у политичке и друштвене процесе, како то наводи ,,Њујорк Тајмс“ имало је далекосежне последице – разбијање заједничке државе, формирање лажне државе Косово, покушај затирања српског имена, отворену дискриминацију и покушај насилне асимилације српског народа, протјеривање језика, прогон српске цркве, српских политичара, као и оних других који нису по укусу пројектаната стварања Црне Горе која би се одрекла својих предака и традиције.

– Дакле, највећа обавјештајна агенција на планети је снажно подржала оне који су потом Црну Гору скренули на пут којим никада није ишла, а у складу са вољом ЦИА-е. Из тога угла се може посматрати и прогон ДФ-а, да опет та иста обавјештајна агенција, преко њене локалне агентуре, жели да уништи сваки дух отпора и нашег аутентичног размишљања, да жели да ускрати могућност грађанима Црне Горе да имају слободне изборе, да они буду ти који бирају, а не да се решења намећу са стране, и у коначном да нас претвори у биједне послушнике и реализаторе њихових интереса. Очигледно је да се средства не бирају, да оних који су спремни да слушају и пузе пред америчким обавјештајним структурама има не само у власти, него и опозицији, сорошоидним медијима и НВО, појашњава Вучуровић.

По његовим ријечима главни извршиоци налога тих страних центара моћи свакако се налазе у врху црногорског режима, који је уосталом уцијењен и оптерећен разним корупционашким аферама.

- А онда, по угледу на своје идеолошке претходнике, Ђукановић, Марковић и слични, за обрачун са политичким неистомишљеницима и обезбјеђивање побједа на изборима, користе се свим недозвољеним средствима. Врх режима нарочито истрајава на злоупотребама судства и тужилаштва, па им је својевремено на услузи био извјесни предсједник Врховног суда Вукотић, а данас Катнић, Савић и други. Овај народ све памти, и зна да ће проћи и ово зло. Након промјена у Црној Гори, пред овим народом ће одговарати сви они који су прогонили политичке неистомишљенике који су бранили вриједности традиционалне Црне Горе. Нека не мисли нико од ових обожаватеља ЦИА-а и њених локатора на терену да ће бити заборављен кад право и правда завладају Црном Гором, иако сад мисле да су моћни због тога што на најпрљавији начин подмећу, измишљају, организују и учествују у монтираним судским процесима, који за циљ имали политичку елиминацију противника режима. Нека не забораве на своје претходнике од прије 100 година, који су монтирали ,,Бомбашку аферу“, подметали и учествовали у намјештеном суђењу тадашњим опозиционарима, како су након промјене власти умањивали своју улогу у тим случајевима, правдали се, понижавали, писали покајничке књиге, све сваљивали на краља Николу и његову породицу… Нека им то буде примјер да сада треба да буду часни, професионални и достојанствени, како се сјутра не би понижавали и пузали пред неком новом влашћу, закључује Вучуровић.

ИН4С, 25.11.2018.Датум: 25.11.2018
Close
Close