Вучуровић: 1918 - година славе,
                                       ослобођења и уједињења

Вучуровић: 1918 - година славе, ослобођења и уједињења

У више црногорских градова осванули су плакати на којима је написано "Никад више 1918."

Посланик ДФ-а Јован Вучуровић каже да се у Црној Гори гледа различито на 1918.

“За нас је то година славе, ослобођења и уједињења, док неки другачије гледају на све то, што је њихово право. Добро би било да се макар објединимо око резолуције ДФ којом се осуђује чин капитулације из 1916. године, јер би, као наследници славних предака, ваљда, требали да имамо исти однос према том срамном чину”, рекао је Вучуровић.

Несхватљиво му је зашто они који су поставили данашње плакате, јавно не саопште име организације у чије име то раде, будући да се не ради о забрањеној активности.

“Та конспирација само говори да постоји неки разлог због чега желе да остану сакривени. Вјероватно је и њима јасно да оне поруке са плаката не одговарају истини, па им је неугодно да се офирају. Та конспирација, уз гомилу историјских фалсификата и подметања који прате актуелне потезе власти везане за Велику скупштину српског народа из 1918, упућује да иза ових плаката стоји АНБ”, казао је Вучуровић и поручио да би им (АНБ-у) било боље да се умјесто лијепљењем, баве борбом против криминала и корупције.

Мондо, 26.11.2018.
Датум: 26.11.2018
Close
Close