Булајић на састанку са 
                                предсједником Скупштине Аустрије

Булајић на састанку са предсједником Скупштине Аустрије

Посланик Демократског фронта (ДФ) Страхиња Булајић данас је на састанку са предсједником Скупштине Аустрије Волфгангом Соботком саопштио да се општи изборни амбијент у Црној Гори добрим дијелом може сврстати у безбједоносно- политички контекст.

„Није никаква тајна ако кажем да постоји неповјерење између најјачих политичких парламентарних субјеката, али и поред тога, одлучили смо да дамо шансу дијалогу о овој веома важној теми која је, између осталог, и један од кључних разлога тог неповјерења. Потребно је да се дође до поштених изборних услова и да резултат тих избора буде недвосмислен“, казао је Булајић.

Он је истакао да је један од кључних разлога неповјерења 16. октобар 2016. године – дан када су се десили нерегуларни парламентарни избори, и нагласио да се сада води судски процес против лидера ДФ-а за покушај тзв. државног удара на дан тих избора.

„ДФ је увјерен да се ради о монтираном политичком процесу. У међувремену су лидерима ДФ-а одузете и путне исправе, практично ограничава им се и елементарно кретање и обављање својих политичких дужности, али кажем отворили смо врата дијалогу у намјери да се дође до недвосмисленог резултата избора“, поручио је Булајић.

ИН4С, 28.11.2018.
Датум: 28.11.2018
Close
Close