Мандић: Црна Гора на ивици грађанског
                           рата, спремају и Кнежевићево хапшење

Мандић: Црна Гора на ивици грађанског рата, спремају и Кнежевићево хапшење


Он је на ванредној конференцији за медије испред Скупштине Црне Горе изјавио да је планирано и хапшење лидера Демократске народне партије (ДНП), Милана Кнежевића.

– Десила се једна веома опасна ствар. Небојша Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину, на Булевару Светог Петра Цетињског ухапшен и одведен у Спуж. Реализована је намјера Вишег суда да Медојевића ставе у затвор, јер су процијенили да није свједочио како су очекивали. Овдје се налази још једна ‘марица’ која чека Милана Кнежевића, како би и њега повели у затвор. Он ће остати у Скупштини. Да смо знали да ће се ово десити, и Медојевић би остао, истакао је Мандић.

Медојевић је ухапшен по налогу подгоричког Вишег суда, у предмету формираном поводом тврдњи о примању и давању мита.

Мандић је рекао да су посланици ДФ-а тражили састанак са премијером Душком Марковићем, предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, те предсједником Скупштине Иваном Брајовићем.

– Ово се никада није десило у Црној Гори, да се посланик за изговорену ријеч ставља у затвор без скидања имунитета. Црна Гора се налази на ивици грађанског рата. Видјели смо по резолуцији (о поништењу одлука Подгоричке скупштине) да неко жели да изазове оружане сукобе. Ми то не желимо, али живот и намјере диктатора иду у правцу грађанског сукоба. Нисмо се ни најмање уплашили, поручио је Мандић.

Медојевић је, подсјетимо, раније кажњен с два мјесеца затвора због одбијања да свједочи о тврдњама да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић наводно примио мито од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше, у износу од 100.000 евра, како му не би одредио притвор у кривичном поступку због злоупотребе службеног положаја у случају „Царине“.

ИН4С, 30.11.2018.Датум: 30.11.2018
Close
Close