ГО НСД: Одмах отпочети са протестима 
                               у случају задржавања Медојевића у затвору
                                        и хапшења Кнежевића

ГО НСД: Одмах отпочети са протестима у случају задржавања Медојевића у затвору и хапшења Кнежевића

Нова српска демократија најоштрије осуђује срамни, незаконити, силеџијски акт хапшења и стављања у затвор посланика ДФ и предсједника ПЗП Небојше Медојевића, као и одлуку Вишег суда да се на исти начин поступи и према посланику ДФ и предсједнику ДНП, Милану Кнежевићу. Наши пријатељи и саборци, Медојевић и Кнежевић, имају пуну подршку Нове српске демократије и ми ћемо свим својим капацитетима стати у њихову заштиту. Овом приликом обавјештавамо јавност да је Небојши Медојевићу директно угрожено здравље, јер је од тренутка стављања у затвор отпочео штрајк глађу.

Након више од двије године интензивног прогона ДФ-а, монтираних политичких процеса против лидера и функционера, хапшења, привођења и саслушавања, чин киднаповања Небојше Медојевића је означио да су дјелови режима спремни да преузму и крајње, радикалне мјере у покушају да зауставе ДФ у нашој мисији ослобођење и демократизације Црне Горе.

НСД и ДФ нијесу изабрали радикализацију политичке сцене. На тај потез су се одлучили одређени дјелови врха режима, и то у тренутку када се кренуло у проналажење решења и механизама који би омогућили одржавање првих фер избора, као и измјене и допуне устава којима ће бити заустављена дискриминација и насилна асимилација српског народа.

У сусрет одлуци Апелационог суда, ми још једном позивамо на разум и прекид државног терора према ДФ-у, јер такво понашање режима врло брзо може Црну Гору одвести на зли пут - пут сукоба и трајне дестабилизације. У случају даљег задржавања Небојше Медојевића у затвору и евентуалног хапшења Милана Кнежевића, Главни одбор НСД сматра да ДФ треба одмах да отпочне са протестима и изласком на улице, како би сви заједно одбранили  достојанство, правду и истину.

Такође, НСД одбацује Резолуцију којом је парламентарна већина покушала да минимизира и незаконито укине одлуке Велике народне скупштине српског народа из 1918. године, на шта смо указали и током скупштинског засиједања. Резолуција коју је понудио режим искључиво је у сврху фалсификовања историје, наметања неистина и наставка насилне асимилације српског народа у Црној Гори. НСД и српски народ широм Црне Горе су показали да се неће помирити са таквим потезима, да смо ми превише жилав противник, што се уосталом показало и на бројним прославама ослобођења и уједињења. 
Датум: 1.12.2018
Close
Close