Радуновић: Медојевић киднапован, јер 
                           није хтио да цинкари грађане

Радуновић: Медојевић киднапован, јер није хтио да цинкари грађане


–Знате ли зашто је ухапшен Медојевић и зашто хоће да ухапсе Милана Кнежевића. Вјеровали или не, рјешењем Вишег суда они се “стављају у затвор” док не дају изјаве с којима би био задовољан тужилац, а највише до два мјесеца, јер као свједоци нису жељели да компромитују свој извор информација или народски – нису хтјели да цинкаре грађане који су им као посланицима, својим представницима у парламенту, дали информације о сумњивим радњама у правосуђу, навео је Радуновић на свом ФБ профилу.

Значи, додао је он, нису одбили позив да дају изјаве, већ тужилац није задовољан оним што је чуо и сад би да их држи у затвору док не попусте и не открију изворе информација, како би се Миливоје Катнић и остали криминалци из тужилаштва и правосуђа обрачунали с тим људима.

Радуновић је подсјетио да се посланицима Уставом гарантује имунитет за изговорену ријеч или гласање, баш да би били слободнији од других грађана, у изношењу сумњи и критика – управо зато што су представници грађана.

–Ево, погледајте сами шта пише у Уставу Црне Горе: Члан 86 – посланик ужива имунитет. Посланик не може бити позван на кривичну или другу одговорност или притворен за изражено мишљење или гласање у вршењу своје посланичке функције. Против посланика не може се покренути кривични поступак, нити одредити притвор, без одобрења Скупштине, осим ако је затечен у вршењу кривичног дјела за које је прописана казна у трајању дужем од пет година затвора, навео је Радуновић, додајући да је „Медојевић киднапован“.

ИН4С, 30.11.2018.Датум: 30.11.2018
Close
Close