Мандић најавио велики протест за 
                                 недјељу: Бранимо слободу, угрожен 
                                         сваки човјек у ЦГ

Мандић најавио велики протест за недјељу: Бранимо слободу, угрожен сваки човјек у ЦГ

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић на вечерашњем скупу  испред Скупштине ЦГ рекао је да ће у недјељу организовати велики протест због хапшења Небојше Медојевића и да ће свима који дођу подијелити жуте прслуке, попут оних са којима су протестантни у Паризу успјели да онемогуће економску политику актуелног предсједника Емануела Макрона. МУП-у је данас пријављен недјељни скуп. Вечерашњем окупљању присуствовало је више стотина грађана.

До тада ће се свако вече окупљати као и до сада у знак протеста због хапшења лидера ДФ Небојше Медојевића.

Ми чинимо све да Небојша Медојевић што прије буде на слободи, а да Милан Кнежевић изађе из републичког парламента. Надам се да ће неко схватити да треба да пусте невине људе на слободу. Медојевић мора бити на слободи, а Кнежевић не смије бити заточен у скупштини. Тражимо да се према њима односе као и према другим грађанима. Ово што се  десило њима може се десити и свима вама. Свакоме од вас могу да каже да нијесте свједочили како треба. Ово је једна мјера која треба да заплаши Црну Гору, јер они само тако и могу да владају. Ово су храбри људи који су се вечерас окупили са нама, а са нама су и представници Уједињене и Праве Црне Горе, као и дио НВО и мајке. Вољели би сјутра да о они узму микрофон и да их чује Црна Гора и да кажу шта имају.

Треба да се чују и наши интелектуалци и професори универзитета, јер ради се о одбрани слободе. Све ово има најмање везе са политичким странкама, јер данас је угорожен човјек у Црној Гори. Уколико данас не будемо бранили Медојевића и Кнежевића, онда ће они доћи и за нас и за вас. Ово је моменат када сви треба да будемо заједно. Ми ћемо преговарати наредних дана, окупљаћемо се сваке вечери овдје, а у недјељу са великом бином и опремом прећи ћемо преко булевара, Пратите нашу акцију, која је добро осмишљена и наш посао је да радимо у интересу Црне Горе, поручио је Мандић.

Предраг Булатовић је истакао да се све може ријешити већ сјутра, уколико Уставни суд донесе привремену мјеру и пусти Медојевића на слободу, а Кнежевићу омогући излазак из парламента. Он је додао да је киднаповањем Медојевића угрожен мир и устав у Црној Гори.

Четири марице су чекале Небојшу и Милана, а стицајем околности један је у затвору, а други у скупштини гдје не брани себе него устав и слободу. Заједно са њима боримо се да ослободимо Црну Гору. Ми преговарамо са онима који је одговоран за све ово, односно са ДПС-ом који једини на колегијумима скупштине не саопштава никакав став. Уколико желе да Медојевића држе четири мјесеца у затвору и да хапсе Кнежевића, ми морамо недјељним протестом и снагом слободе грађана Црне Горе на то да одговоримо и да се демократским протестима изборимо за слободу. Нама нема другог пута и нема предаје и нема повлачења и ми смо одлучни да на том путу истрајемо“, рекао је Булатовић.

Бранко Радуловић је назвао лажима тврдње да Медојевић и Кнежевић нијесу дали изјаве и да због тога морају у затвор.

Он је назвао и манипулацијом и неке гласине да је посланицима скинут имунитет.

Јанко Вучинић је поручио да се Црна Гора мора избавити из канџи мафије и да тренутно у Црној Гори институције не раде свој посао, него су у власти неких појединаца.

ИН4С, 04.12.2018.
Датум: 04.12.2018
Close
Close