ОО НК: Акција посланика

ОО НК: Акција посланика "Ми радимо за вас" у мјесним заједницама

Синоћ је у Никшићу одржана сједница Општинског одбора Нове српске демократије.

Предсједник ОО НСД Јанко Милатовић елаборирао је страначке активности између двије сједнице и најавио планиране задатке који ће се реализовати у наредном периоду.

„Демократски фронт намјерава да организује рад посланика на терену у акцији ‘Ми радимо за вас’. На скупштини Главног одбора НСД и ДФ-а одлучено је да посланици учествују на састанцима по мјесним заједницама које ће бити у служби грађана. Кључно је да то није класична политичка кампања, већ како сви ми имамо неки проблем, а пошто посланици имају могућност да питањима се обрате надлежним државним органима и да им се мора одговорити“, рекао је Милатовић и додао:

„На сједницама мјесних заједница грађани ће моћи да се обрате својим посланицима, а ту ће бити присутна и техничка лица из странке који ће биљежити шта то грађанима треба и коме ће се упутитито питање, које може да ријеши проблем тих грађана“.

Портпарол НСД Марко Ковачевић нагласио је на рад и јединство у самој коалицији Демократског фронта, иако је тај савеза нападнут са свих страна.

Ковачевић је подсјетио на Декларацију о помирењу коју је  Демократски фронт ове године потписао у циљу боље сарадње када се говори о историјском наслеђу и покретима.

„Декларација је потписана да би се српски народ измирио било ком покрету да припада и било коју идеју да подржава.

Ковачевић такође нагласио да је НСД реаговала на на све факторе који ремете српске националне интересе у Црној Гори.

„Милутин Ђукановић и Страхиња Булајић су у Парламенту износили чињенице у каквој су економској ситуацији Срби, колико министрарстава држе Бошњаци, а колико их има процената у укупном броју становништва. Они контролишу 40 % буџета, а има их  12 %, док Срби са 30% не контролишу ништа.“, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да морамо да чувамо везу са прецима и да чувамо идеју о заједничкој држави са Србијом.
.
ИН4С, 22.12.2018.Датум: 22.12.2018
Close
Close