Демократе поново срушиле
                                                            обједињавање опозиције

Демократе поново срушиле обједињавање опозиције

Нажалост, негативан одговор колега из Демократске Црне Горе, који није случајно састављен од низа ултиматума, срушио је нашу иницијативу за обједињавање цјелокупне парламентарне опозиције. Идеја ДФ-а је подразумјевала да путем ванинституционалног дјеловања, организацијом масовних протеста у свим градовима Црне Горе извршимо притисак на режим и дођемо до првих слободних и фер избора.

Сами бојкот парламента без конкретног ванинституционалног дјеловања, попут протеста, до сада није дао никакав резултат, па смо као одговоран политички субјект предложили акције које ових дана гледамо на улицама европских метропола, гдје тамошњи режими, под притиском, испуњавају захтјеве незадовољних грађана.

Споразум, како свој акт називају Демократе, никако не може бити диктат једне стране на који остали треба да безусловно пристану. Прије би рекли, да се ради о школском примјеру жеље да се не дође до договора.

Демократски фронт је поступао одговорно и понудио свим опозиционим странкама управо СПОРАЗУМ (не ултиматум) о заједничком дјеловању, за који смо били свјесни да се мора заједнички дефинисати и у ком се све евентуалне стране морају прихватити одређених права и обавеза у оквиру заједничког дјеловања опозиције које договоримо. За то је био неопходан састанак свих опозиционих странака, на нивоу лидера који су најодговорније личности, како би кренули у постизање договора и како би грађанима послали поруку да искрено и озбиљно крећемо у заједничко дјеловање.

Колеге из Демократске Црне Горе поступиле су у маниру аустро-угарског ултиматума Србији из 1914. године и приликом првог и другог одговора на наше иницијативе, наивно и неискусно вјерујући да је то прихватљив метод политичког дјеловања. Примили смо к' знању њихову поруку да, једноставно, не желе заједничко дјеловање парламентарне опозиције.

Наредних дана ћемо са оним колегама које су опозиционо одговорно реаговале на нашу иницијативу, наставити заједно да радимо, врло брзо обавити консултације и договорити конкретно политичко дјеловање.



Датум: 24.12.2018
Close
Close