ДФ: Партијски послушник Катнић
                           и даље измишља нове афере

ДФ: Партијски послушник Катнић и даље измишља нове афере

Демократски фронт саопштио је да Миловоје Катнић и његови подређени највећу неправду чинили су и чине ДФ-у, његовим лидерима и функционерима, као и члановима њихових породица.

„Прогон, терор, незаконита и неуставна хапшења, држање невиних људи у затворима, монтирање разних процеса, прислушкивања, све до угрожавања живота људима из нашег политичког савеза“, наводе из ДФ-а.

Познат је, додају они,  случај милицајаца из Брозовог времена, који су, знајући да су многим недужним људима нанијели зло, и након пензије носили униформу мислећи да их она и даље штити као и током службе.

„Данас се појављује нова врста ,,заштите“- па режимски насилници саопште како су угрожени и у великој животној опасности, како би, потом, прстом уперили у оне којима су нанијели највеће зло очекујући да ће публика повјеровати да су жртве тога злочинца уствари главна опасност за њега, његову породицу, мир и стабилност ове земље“, истичу из ДФ-а.

Према њиховим ријечима, после свега тога, Катнић мијења тезе и шаље поруку да је он угрожен од многих, па и од ДФ-а.

„Није ово први пут да ГСТ монтира да је угрожен од ДФ-а, у ту сврху је чак на слободу пуштао поједине криминалце, вјерујући да нам они могу подметнути лажне доказе за угрожавање његовог живота. Зато Демократски фронт позива надлежне органе да на највиши могући ниво подигну безбједност ГСТ-а Миливоја Катнића, пошто је он још једном изразио велику забринутост за своју и за сигурност чланова своје породице. У његовим најновијим изјавама, поред евидентне забринутости и страха који се могу уочити, покушава се, поново, кроз форму иницијала, ново подметање на рачун ДФ-а и његових лидера“, оцјењују из ДФ-а.

И кад су у питању пријетње смрћу, из ДФ-а су казали, да једини ко је то урадио је сам Миливоје Катнић, који је поручио да ће Андрији Мандићу ставити црни барјак на кућу.

„Још увијек нико од надлежних није позвао Катнића на одговорност због ове пријетње“, наводи ДФ.

ДФ, додају они, жели дуг живот и добро здравље Миливоју Катнићу и свим члановима његове породице.

„Посебно желимо да, када ускоро постане пензионер, пред надлежним органима саопшти по чијим упутствима и за чији рачун је вршио прогон ДФ, држао невине људе у затвору, и да на суду одговара за сва кршења закона, тортуру, насиље и злоупотребе моћи ГСТ-а. Управо на његовом примјеру, на изучавању и осуди његових злоупотреба треба да се изграде нове институције – да сви они који крену у посао судије или тужиоца пред очима имају Миливоја Катнића као примјер острашћеног партијског послушника и како не треба радити тај посао“, казали су из ДФ-а.

Дакле, према њиховим ријечима, ако је Миливоје Катнић угрожен, нека надлежни органи ангажују све могуће ресурсе како би се његов живот заштитио.

„Јер није добро да ГСТ повлачи потезе и доноси одлуке у стању заплашености и панике, које смо регистровали у његовом најновијем обраћању јавности“, закључили су из ДФ-а.

ИН4С, 31.12.2018.Датум: 31.12.2018
Close
Close