Царевић нови предсједник општине Будва: 
                            Плату даје у хуманитарне сврхе

Царевић нови предсједник општине Будва: Плату даје у хуманитарне сврхе

Лидер будванског Демократског фронта Марко Бато Царевић нови је предсједник Општине Будва, након што је добио подршку 19 одборника локалног парламента.

Да Царевић дође на мјесто првог човјека Будве договорено је коалиционим споразумом између ДФ-а и Демократа. Према споразуму постигнутом 24. децембра 2016  двије године је на мјесту градоначелника био представник Демократа, а наредне двије биће одборник из редова Демократског фронта.

Царевић је добио мандат да управља Будвом до октобра 2020.

Сједници нијесу присуствовали одборници опозиције из редова ДПС и СД, која није имала свога кандидата.

„Захвалио бих се свима који су гласали за мене, али и који нијесу гласали. Пружам им руку и од њих очекујем помоћ у великом послу који очекује Будву у наредном периоду.

Посебну захвалност исказујем мом претходнику Драгану Краповићу и желим да му одам признање за све што је урадио у протекле двије године“, поручио је Царевић.

Он је истакао и да сви у Будви знају да је до сада увијек радио јавно, и у први план истицао дициплину и коректност.

„Пошто функционисање локалних самоуправа добрим дијелом зависе од сарадње са државном влашћу, трудићу се да та сарадња буде на високом нивоу, без опструкција.

Желим да истакнем да сам први јавни функционер Нове српске демократије и ДФ-а који је изабран на чело неке општине у Црној Гори и самим тим очекујем да ћу бити под посебном лупом, што ми не смета. Неко смо ко не бјежи од изазова, него се хвата у коштац са проблемима. Отворен сам за све сугестије, предлоге, било да долазе од грађана, одборника, НВО сектора“, нагласио је Царевић.

Нови предсједник Будве је након што је положио заклетву, казао да ће плату донирати у хуманитарне сврхе.

ИН4С, 05.01.2019.Датум: 05.01.2019
Close
Close