Вучуровић: ДФ је увијек за протесте - ниједно
                                             мјесто политичке борбе не препустити ДПС-у

Вучуровић: ДФ је увијек за протесте - ниједно мјесто политичке борбе не препустити ДПС-у

Демократски фронт је увијек за протесте, они су саставни дио нашег политичког бића, нешто по чему је ДФ препознатљив и што нас разликује од осталих политичких организација. У сваком тренутку нашег дјеловања, па и сада, протести су она политичка акција која је неопходна како би се срушила вишедеценијска диктатура у Црној Гори, и то смо подвукли још 13. јула 2015. године у Беранама када смо се опредијелили за тај вид политичке борбе и позвали све друге да нам се придруже. Нажалост, остали смо усамљени у тој борби, али смо режим бацили на кољена.

Данас желимо да похвалимо све оне који су схватили оно што нијесу разумјели те давне 2015. године. Подсјећамо да је од тога датума до данас, у организацији ДФ-а, слободних грађана и удружења, одржано више од стотину протеста. Предлагали смо поново тај вид борбе и након избора 16. октобра 2016. године када је режим голом силом дошао до тијесне већине у парламенту, а након чега је почео највећи прогон неке политичке организације у последњих пола вијека у Црној Гори.

Нажалост, поново смо били усамљени у тим својим иницијативама. Много је напора режим уложио да поцијепа ДФ и странке које чине наш политички савез, али је управо снага нашег заједништва искованог на уличним протестима и заједничким парламентарним акцијама била главни штит о који су се сви ти напади разбијали и као бумеранг враћали онима који су их иницирали. Данас је режим у расулу, огрезао у корупцији, унутар ДПС-а бјесни сукоб, и опозиција има добру прилику да координираном акцијом доведе друштво до неопходних промјена.

Показало се, у коначном, да је ДФ био у праву када је инсистирао на ванинституционалним методама борбе, а добро је што су то сада и други схватили. ДФ свуда води борбу против режима - на улици, у судници, парламенту, и нама је веома важно да се ни једно мјесто политичке борбе не препусти ДПС-у, посебно ако се има у виду медијска блокада и злоупотреба јавног сервиса.

Дакле, наш став је врло јасан и нема простора за различита тумачења - сви они који се одлуче на протесте имају пружену руку и подршку ДФ-а, и ми смо одмах са њима на улици. Уосталом, ми смо у неку руку и родоначелници таквог облика политичке борбе у Црној Гори, улица је неизбјежна када треба освојити слободу у земљи попут наше којом влада криминална и корумпирана власт. ДФ је то давно схватио. Слобода или ништа!Датум: 06.02.2019
Close
Close