ДФ: Одбранићемо Херцег Нови

ДФ: Одбранићемо Херцег Нови

Демократски фронт и предсједништво НСД позивају Стевана Катића да спријечи рушење власти у Херцег Новом, тако што ће моментално ставити ван снаге незакониту одлуку свог потпредсједника, коју је исти донио простачки злоупотребљавајући одсуство предсједника општине.

У Херцег Новом очигледно постоје појединци који раде све како би разбили коалициону власт и тако омогућили ДПС-у да преузме овај град. Такође, исти, у јеку афере Коверта, када се откривају коруптивне радње и тешке малверзације предсједника ДПС-а, ударима на колеге из опозиције покушавају да одвуку пажњу јавности са криминала у ДПС-у. Другачије се не може схватити нељудско, кукавичко и незаконито понашање потпредсједника општине Коњевића, који је из себи знаних разлога кренуо у обрачун са потпредсједницом НСД Симонидом Кордић, односно, да се не заваравамо, са Демократским фронтом.

Просто је забрињавајуће са колико елана се овај потпредсједник општине устремио на једну интелектуалку, чијим би се референцама, способностима и резултатима поносила и локална власт једног Београда или Новог Сада, а не власт града којем је Милош Коњевић потпредсједник општине. О начину и ,,стилу'' на који се Коњевић у свом приземном саопштењу обратио Симониди Кордић не треба трошити превише ријечи, јер то само говори о људском посрнућу и о томе да кад неко не види даље од Рта Кобила, није способан да управља овако важном општином.

Можда Коњевић није способан да схвати да је Симонида Кордић потпредсједница НСД и носилац листе ДФ која је освојила више гласова него листа на којој је он био на изборима у Херцег Новом. То значи да су јој грађани више вјеровали него њему, који, ево, покушава да угрози локалну власт.

Очигледно је да Коњевић не разумије која су знања и вјештине неопходне за покривање различитих радних мјеста. За обављање функције првог дипломате града, потребно је образовање, познавање страних језика, култура и обичаја, као и префињеност у опхођењу с људима, како би Херцег Нови био представљен у најбољем свјетлу, што за неке друге послове није потребно. Такође, треба знати, да се комуникација са иностраним пријатељима овог лијепог града, обавља и ван нашег радног времена, у зависности од тога на којој се тачки планете Земље налазе.

ДФ и НСД очекују брз и јасан одговор предсједника Катића како би одагнао сумње да је и он у овоме учествовао.
Датум: 08.02.2019
Close
Close