Радуновић: Браво Барани, настављамо
                                     до рушења владе и Ђукановића

Радуновић: Браво Барани, настављамо до рушења владе и Ђукановића

Повлачење Марковића у случају градње вртића у Бару, показује да су протести најбољи начин да народ кроз њих доведе не само до поништења појединих одлука Владе, попут ове због које су страдали барски чемпреси, већ и да протестима доведе до оставке Марковића и пада Владе и свих дјелова корумпираног режима, како би се кренуло у стварање услова за фер и слободне изборе.

Након 2015. године, сада смо опет на путу да чувени ДПС двојац Ђукановић-Марковић који је одговоран за већину непочинстава у Црној Гори у протеклих три деценије протестима грађана у пакету почистимо са политичке сцене.

За протесте које је организовао ДФ 2015. године, многи су налазили на стотине разлога да на њих не изађу и да их не подрже. ДФ данас може наћи хиљаду ралога да не присуствује протестима, али је нама довољан само један да присуствујемо – пад режима кроз оставке Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Марковићева слабост и попуштање јасно указује на чињеницу да режимски брод тоне и да премијер Марковић покушава да купи карту за неки други брод. Ђукановић и Марковић су везани пупчаном врпцом пљачкања земље и њених грађана и неопходно је да у циљу добијања фер и слободних избора они више не обављају функције на којима су сада.

Користим ову прилику да честитамо Баранима на истрајности и успјеху њихових протеста који су били права показна вјежба како натјерати Владу да се повуче. Одлучна борба Барана је сјајан подстрек грађанским протестима у Подгорици да сви заједно истрајемо у њима до пада Владе и оставке Ђукановића.

Посланик ДФ,
Славен РадуновићДатум: 20.02.2019
Close
Close