Мандић: Марковић би радо са Весељијем, 
                                        али стрепи од реакције Срба

Мандић: Марковић би радо са Весељијем, али стрепи од реакције Срба

Позив албанског екстремисте Кадрија Весељија да лажна држава Косово направи пакт са властима Црне Горе и Сјеверне Македоније против Србије потпуно је логична узимајући у обзир да је режим Мила Ђукановића урадио све што је могао против Србије и српског народа, и та операција се зове окупљање провјерених и доказаних српских непријатеља под један, великоалбански барјак. И на недавној конференцији у Минхену многи су учесници мислили да је предсједник ДПС Мило Ђукановић члан албанске делегације, јер је највише времена провео са албанским политичарима и њиховим лобистима.

Није нас изненадило да Влада ЦГ не жели да учествује у Весељијевом пројекту, који подразумијева и рат са Србијом, јер их не краси нека срчаност, као што је познато, али не искључујемо могућност да нађу неки подмукли начин да му помогну. Ратни сукоби су непредвидиви, а познати дезертери из црногорског режима никада нису били склони ризиковању властите коже. Мада, Весељијева екипа би их са великим задовољством гурнула у прве редове. Овдашњи функционери углавном су били концентрисани на невитешка, али ,,прагматична'' понашања попут шверца, баханалија, превара и сл, о чему ових дана свједочи и Душко Кнежевић. Док је Весељи 1999. године пуцао у наше војнике, и за свој циљ ризиковао властити живот, дотле су ови из врха црногорског режима одрађивали мање рискантне задатке за НАТО, попут искључивања воде и струје својој војсци, постављања локатора, успоравања и онемогућавања мобилизације, и сл.

Дакле, НАТО је знао да издаји склони ЦГ режим могу да ангажују само за неке невојничке, субверзивне активности, гдје нема превише ризика. Поред тога, црногорски режим зна да би учествовање у великоалбанском пројекту запалило и пламен у ЦГ, јер српски народ који овдје живи, одувијек је склон витешком држању и не би сједио скрштених руку. Ми, који припадамо српском народу, дијелимо добро и зло са сународницима и наша је дужност, као што је била и наших предака, да подијелимо његову судбину, каква год била.Датум: 22.02.2019
Close
Close