Божовић: Мајке показале
                             како се бране људска права

Божовић: Мајке показале како се бране људска права

Мајке показале како се бране људска права, нагласила је данас фунционер ДФ-а Јелена Божовић, испред мајки са троје и више дјеце које су данашњи празник прославиле протестом.

„Поштоване мајке, уважене жене, храбре боркиње. Данас сам овдје да вам честитам 8. март на начин што ћу вам честитати на борби, храбрости, упорности, истрајности коју сте показале све ово вријеме. Данашњи дан, 8. март симбол је борбе жена за бољи социјални, економски и политички положај и равноправност“, нагласила је Божовић и додала:

„Данас после више од 100 година откако се обиљежава овај дан, 8. март нажалост још увијек није само симбол тог времена а не смије ни да буде. Жене нису ни њежнији ни слабији пол, а то сте и ви показале. Женама нису потребне руже ни каранфили, већ радна мјеста, боље плате, адекватна плата за свој рад и адекватна правна заштита која ће им гарантовати економску и социјалну стабилност и сигурност.

Све док се не успостави потпуна равноправност жена, док се не осигура бољи положај жена у политици, у кући, на послу, на улици, не смијемо заборавити на борбу за успостављање тих права. Управо ви мајке сте то показале и ја вам на томе искрено честитам“.

Наглашава да је Закон о социјалној и дјечјој заштити из 2015. године накарадан.

„Овај закон имао је за циљ да врати жене 20 корака уназад и сврста их у социјалну категорију. На тај начин обесмишљена је стогодишња борба да жене изађу на тржиште рада. Морам да нагласим да сам лично против овог закона, али оно због чега вас отпочетка подржавам је то што сте управо ви биле још једна жртва актуелног режима на челу са Милом Ђукановићем.

Закон је донесен 2015. године непосредно пред парламентарне изборе. Овај закон био је само политичка игра како би се извршио притисак и уцјена гласача пред парламентарне изборе, а овог пута жртве су биле МАЈКЕ! Одмах након избора укинуте су накнаде мајкама, само што режим овог пута није рачунао на то да са друге стране има озбиљне противнице које су одлучиле да у својој борби истрају до краја!!!

На том путу ја вам желим срећу и истрајност, а крах оних који су вас овако понизили је веома близу. Почев од протеста Демократског фронта који су први уздрмали јавност, затим вас које сте оголиле овај систем у потпуности, мајке, сада можете да видите да је на улицама је све више незадовољних. Актуелни режим урушио је достојанство сваког човјека, а посебно ваше дјеце за које сте се бориле и жртвовале.

Сада су нам се придружила и ваша дјеца, студенти, професори, слободни грађани, политичке партије, уздрмана је читава јавност и нико више неће остати равнодушан на понижења, корупцију, крађу и криминалну власт која је опустошила све у Црној Гори“, казала је Божовић и закључила:

„Пред нама је вријеме расплета и великих политичких промјена. Мило Ђукановић са својом политиком ући ће у срамну страну историје због својих дјела, а ви ћете бити један од свијетлих примјера као се бране част и достојанство. Истрајте још само мало. Живјеле!“

ИН4С, 08.03.2019.Датум: 08.03.2019
Close
Close