Мандић: Преузимамо одговорност и за судски
                                      поступак и за даља дешавања у Црној Гори

Мандић: Преузимамо одговорност и за судски поступак и за даља дешавања у Црној Гори


“Желим да се захвалим нашем адвокатском тиму, који су на првим мјесту добри људи који су помогли да се раскринка монтирани политички процес. Кнежевић, Чађеновић и ја се захваљујемо адвокатима, на свему шта су урадили, али ми ћемо даљу борбу сами да наставимо и да додатно раскринкамо све ове монтиране ствари. Све што долази ми смо му наредни, знамо и која је одлука суда. Да су жељели да укључе и доказ који је прибављен у складу са законом Србије, а којим се доказује да Саша Синђелић лаже, не би било потребе за завршним ријечима. Можете и ви и ми да претпоставите шта је Мило Ђукановић планирао, али ми не желимо да у томе учествују наши адвокати. Ми преузимамо одговорност и за судски поступак и за даља дешавања у Црној Гори”, поручио је Мандић.

Милан Кнежевић је рекао да је све ово што ради судско вијеће бијег од истине.

“Што је мука, ђе је трка, полакоте. Да видимо шта је са овим снимком на којем Синђрлић признаје да лаже. Што не може судија Мугоша да пошаље братској Србији којој се Катнић захваљивао, допис да се утврди јел све прибављено по закону. Знају они да је прибављено по закону, а то значи да нема завршних ријечи и да је оптужница сахрањена. Наши адвокати неће учествовати даље у овом поступку, а ја и колега Мандић учествоваћемо на треће јутро и на четрдестицу овој оптужници”, истакао је он.

Адвокат Душан Радосављевић каже да је ћутање некад јаче од ријечи.

“Ово је борба за ослобађање, на нивоу савјести и свијести. Ми смо и даље њихови адвокати, процијенили смо да је овако најбоље. Напуштање суднице је логичан слијед догађаја. Не пристајемо на подцјењивање наше интелигенције”, истакао је он.

Адвокат Мироје Јовановић истиче да је 25. јула потврђен статус свједока сарадника човјеку који је тешко болестан.

“Тада нам је било јасно да судија жели да поклони вјеру тешко болесној особи. Сада имамо аутентичне видео записе, све је предато на вријеме, кад је она то одбила, било је јасно да нама није више мјесто у судници. Судско вијеће се уплашило да позове Мила Ђукановића, који је наводно требао да буде убијен. Не смију ни да позову Душка Марковића, који има одређене информације, онда је све јасно. Захваљујем се Кнежевићу, Мандићу и Чађрновићу што имају разумијевања за наш изнуђени потез. Нећемо се враћати пред оне особе које се лажно представљају као судије”, казао је Јовановић.

Адвокат Дражен Медојевић појашњава да су сви људи у поступку невино оптужени.

“Поштовали смо суд, озбиљно смо свему приступили. Синђелић ни у једној озбиљној држави не би могао бити свједок, мени је тог човјека жао”, рекао је Медојевић.

Адвокат Југослав Краповић је нагласио да је његова брањеница Бранка Милић хероина и да ће она наставити борбу за правду и истину.

Борба, 15.03.2019.Датум: 15.03.2019
Close
Close