Мандић: Злочин на Новом Зеланду
                                   изазива презир и гађење

Мандић: Злочин на Новом Зеланду изазива презир и гађење

Најоштрије осуђујем мучко убиство недужних људи у џамији на Новом Зеланду и сматрам да се ради о терористичком чину који изазива презир и гађење. Овом приликом изражавам саучешће породицама настрадалих и надам се у брз опоравак рањених људи.

То што је зликовац на свом оружју исписао имена великих јунака српског народа само говори да се ради о поремећеном уму и психичком болеснику који не зна ништа о тим личностима, нити о историји Срба. Ти наши велики преци никада нијесу ударали на жене, дјецу и ненаоружане људе, већ су живјели у духу чојства и јунаштва.

Српски народ је читаву своју историју обиљежио тешком и крвавом борбом за слободу против разних окупатора и највећих сила свога времена, од Отоманске империје и Аустроугарске до борбе против нацизма, а у новије вријеме против тероризма и НАТО агресије. Управо та борба непрестана нашег народа за своју слободу и права, одузима могућност било коме да у убилачке походе, у којима су жртве цивили, жене и дјеца, иде ,,китећи’’ се српским јунацима, међу којима су и они које је злочинац из Крајстчерча исписао на свом оружју.
Датум: 16.03.2019
Close
Close