Мандић за РТС: Црногорска власт се обрукала
                                   забрањујући Бећковићу улазак у ЦГ

Мандић за РТС: Црногорска власт се обрукала забрањујући Бећковићу улазак у ЦГ


"Црногорска власт се веома обрукала што је забранила улазак великом песнику да дође у свој родни крај. Ми смо имали обавезу као део његовог народа који живи у Црној Гори да дођемо у Београд и да му упутимо поруку као и властима у Црној Гори да је наша отаџбина тамо где живе људи попут Матије Бећковића, који разумеју политичку борбу коју води српски народ у Црној Гори. Ми имамо посебан однос према престоном Београду, ми смо српски народ и треба нас разликовати и раздвајати од оних који су одлучили да то више не буду, за разлику од њихових предака", рекао је Мандић.

Пре неколико дана, на годишњицу почетка бомбардовања, Мандић је био задржан на црногорској страни границе.

"Желео сам да будем у Нишу, али на граничном прелазу код Рожаја сам чекао више од сат времена и, пошто сам закаснио, вратио сам се назад. То је однос пре свега према српском народу, али и према појединцима који представљају опозицију власти. Води се отворена антисрпска политика. Ми се суочавамо са неодговорном, па и бруталном политиком коју црногорске власти спроводе према сопственим грађанима", нагласио је лидер Нове српске демократије.

Говорећи о протестима против власти који се одржавају у Подгорици Андрија Мандић каже да им је заједнички циљ промена власти у Црној Гори.

"Имамо различите мотиве, али смо пре два дана разговарали са организаторима протеста и потписаћемо споразум да заједно наставимо протесте и формулишемо јасне захтеве који би довели до техничке владе која би припремила наредне изборе у Црној Гори. Техничка влада би требало да обезбеди услове за одржавање избора како се не би бринули да ће неко украсти изборе као што се то раније дешавало", рекао је Мандић.

У међувремену, суђење за покушај тероризма је завршено. Лидер Нове српске демократије верује да је пресуда већ написана иако ће бити прочитана тек 9.маја.

"Немам дилеме да је пресуда већ написана. Попут бомбашке афере из 1907. године и данас се то дешава. На клупи су само Срби и два Руса да би се показало коме кругу припадају оптужени. Сигуран сам да ће пресуда бити усмерена тако да смо ми криви, као и људи из Србије који су на преваран начин доведени у Црну Гору као генерал Диковић", рекао је Мандић.

Лидер Нове српске демократије каже да као политички представници српског народа у Црној Гори имају добру комуникацију са властима у Београду.

Велика предност Нове српске демократије је што имамо добре односе и са влашћу и са опозицијом, а пре свега са председником Александром Вучићем, који разуме тежак положај у коме се налазимо. Али због регионалних односа не жели да се меша у унутрашње ствари било које државе и ми кажемо не треба да се мешате, али осећамо и тражимо националну солидарност јер ми смо Срби, ви сте Срби и шта је природније него да ми једни другима будемо најближе", рекао је Андрија Мандић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

РТС, 30.03.2019.Датум: 30.03.2019
Close
Close