ДФ: ОЕБС на услузи
                               мафиократском режиму

ДФ: ОЕБС на услузи мафиократском режиму

Лидери ДФ Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић разоварали су данас са генералним секретаром ОЕБС Томасом Гремингером.

Они су оцијенили да се делегација ОЕБС до сада показала као веома пристрасна и окренута потребама мафиократског режима. Такво понашање наводи на основану сумњу да су представници ОЕБС корумпирани, а није први пут да криминални режим у Црној Гори купује поједине међународне представнике. Такође, чињеница је да су они из ОЕБС, који су долазили са стране, попут Јакича и сличних, радили извјештаје који нису одговарали стварном стању него потребама режима.

Лидери ДФ су истакли да је годинама на сцени отворени прогон ДФ-а, против његових лидера и функционера воде се монтирани судски процеси, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић су невини лежали у затвору, а представници ОЕБС ниједном нису реаговали на отворену режимску тортуру над најјачим опозиционим савезом. Такође, нијесу показали интересовање када је заробљено правосуђе одузело пасош Андрији Мандићу због чега није могао да присуствује засиједањима Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Они су, такође нагласили да је безбједносна ситуација у ЦГ катастрофална, да су криминални кланови у блиским везама са врхом режима, полиције и АНБ-а. Такође, лидери ДФ су упозорили да режим и његове службе не презају ни од изазивања етничких сукоба и инцидената у Црној Гори, што су показали и на примјеру крстионице на Михољској Превлаци, коју су вјерници одбранили и показали како се чувају православне светиње од насилника и оних који су пљунули на своје претке.

Лидери ДФ су на крају констатовали да је најбоље да се канцеларија ОЕБС-а у Подгорици затвори, него што постоји очигледно као експозитура режима.Датум: 02.04.2019
Close
Close