Ђоковић: Хајка на мене вратиће
им се као политички бумеранг!

Ђоковић: Хајка на мене вратиће им се као политички бумеранг!

Предсједник СО Даниловград Велимир Ђоковић у изјави за "Дан" је рекао да је иницијатива за његово разрјешење политичка хајка с намјером да подигне атмосферу у сусрет предсједничким изборима и попису као и формирању Владе.

"Ово сматрам као дио организоване кампање уперене према представницима Нове српске демократије и Демократског фронта, а који ничим нису унизили функције које обављају и који нису урадили ништа мимо закона. Моје колеге и ја као представници српског народа можемо и морамо да сарађујемо са Србима у региону, Европи и свијету. Разумијем политичку потребу, али не разумијем степен агресивности која је претходних дана према мени и мојим колегама исказана", наводи Ђоковић.

Ђоковић истиче и да је оправданост иницијативе далеко од било какве реалности и утемељености.

"Као што сам у више наврата наводио, у мом кабинету налази се тробојка из доба Књажевине и Краљевине Црне Горе којом би требало сви да се поносе као дијелом наше традиције. Врло тенденциозно су поједини пласирали информацију да се ради о звачничној застави Републике Србије што сам, такође, у више наврата демантовао. Закашњела реакција на наш боравак у Скупштини Србије, неутемељени разлози за медијску хајку и неоправдани разлози наведени у иницијативи за моју смјену, подносиоцима иницијативе вратиће се као политички бумеранг", казао је Ђоковић наглашавајући да с великим нестрпљењем очекује сједницу СО.

Он је, како наводи, одмах након добијања иницијативе од стране 11 одборника заказао састанак колегијума предсједника Скупштине са предсједницима клубова одборника како би утврдили датум сједнице и како не би било калкулација о томе да се сједница пролонгира или одлаже.

"Заједнички је усаглашено и сједница је заказана за 10. фебруара у 10 часова. Локална власт у Даниловграду функционише коректно и уз пуно уважавање коалиционих партнера, па сам сигуран да ће тако бити и у наредном периоду. Сигуран сам да сам досад одговорно и савјесно обављао функцију предсједника Скупштине и поручујем да ће тако бити све до краја овог мандата. Ситно политикатнство које су поједини хтјели да наметну не може угрозити озбиљне политичке токове којима Даниловград иде након величанствене и историјске побједе над ДПС-ом", рекао је Ђоковић.

Извор: ДАН


Датум: 25.01.2023.
Close
Close