НСД БАР: Најоштрије осуђујемо напад
на групу младих спортиста из БиХ!

НСД БАР: Најоштрије осуђујемо напад на групу младих спортиста из БиХ!

Општински одбор Нове српске демократије Бар најоштрије осуђује напад на групу тинејџера и младих спортиста из Босне и Херцеговине који се десио у Бару.

На нашу велику жалост, млади спортисти који су персонификација здравог живота били су мета такође младих, али оних који су кренули на нашу жалост погрешним путем. Не желећи улазити у мотиве таквог акта и унапријед прејудицирати циљ тог вандалског чина од стране починилаца, јасно је да вршњачко насиље поприма огромне размјере, а одговор друштва на то је врло слаб.

Наравно да 30 година ДПС власти које се очитовало у мафијашким обрачунима на улицама Бара не може, а да не остави трага и да се једноставно избрише гумицом. На жалост, такве препознате особе су били годинама идоли у нашем граду.

Потребне су године континуираног педагошко васпитног рада са омладином како би се криминално окружење у којем су стасавале бројне генерације Барана, довеле на ниво толеранције по којем је Бар био препознат, али много прије него је ДПС постао власт у Црној Гори и Бару, а и синоним за све друштвене девијације некада мирног и лијепог приморског града.

Младићима из Босне и Херцеговине који су повријеђени желимо брзом оздрављење, и да колико је већ овог љета поново посјете Бар са својим породицама, и уживају у чарима мора и Јадрана.

А надлежнима поручујемо да се вршњачко насиље неће искоријенити декларативним позивањем преко медија већ само напорним радом стручних служби у образовном, педагошком и социјалном сектору, а примарно кроз његовање правих породичних вриједности по којима је Црна Гора, а и сам Бар био надалеко препознат.


Датум: 17.04.2023.
Close
Close