НСД Никшић: За добро Жупе општина Никшић
треба да прекине сарадњу са Радуловићем

НСД Никшић: За добро Жупе општина Никшић треба да прекине сарадњу са Радуловићем

У свијетлу најновијих лажних оптужби Радуловића на рачун општине, као и бројних медијских наступа у којима поред толико средстава која су уложена у Жупу он обмањује јавност како општина Жупи није дала цента, због сталних извртања разговора које обављају и са вама и са службеницима у општини, а да због таквог манипулативног и злонамјерног односа Радуловића не би трпјели грађани наше општине са територије Жупе, захтјевамо да као предсједник општине заједно са читавом локалном влашћу, мандат за управљање општином који су вам дали грађани користите на начин да ви одређујете пројекте који ће се радити у Жупи и да о томе обавјештавате јавност, а да грађани из Жупе који имају проблеме и захтјеве се обраћају директно општини јер свако посредовање Радуловића заврши манипулацијама и лажним оптужбама пиона Душка Марковића и Веса Пејовића.

С обзиром да је он положај предсједника Савјета МЗ Жупа злоупотријебио у сусрет парламентарним изборима 2020. године дочекујући Душка Марковића на промоцији ДПС у Жупи и дајући му подршку када је говорио да ће Србе из Црне Горе а самим тим и Никшића и Жупе протјеривати на тракторима јасно је да му локална власт у Никшићу коју предводе представници нашег народа смета и да зато бројна улагања у Жупу која су се десила у претходне двије године хоће да обезвриједи или припише себи. Обичај да диже галаму и тражи да се ријеши неки проблем, чије сте решавање ви свакако довели до краја, постоји да би онда оно што сте ви урадили он приписао себи и својој „борби за Жупу“. Када зна да постоје проблеми на државном нивоу због којих неки пројекти касне, он покреће питање одговорности општине да би вас за то оптужио.

Никакву обавезу да ту особу која јавно заобилази истину говорећи како Жупа није добила ни цент од општине немате да уважавате и консултујете у вези било чега.

Посебно последњи случај у ком је он разговарао са појединим општинским службеницима и давао сигнале како би проблем одлагања отпада могао да се ријеши са Унипромом гдје би он посредовао јасно говори колико је лоших и злих намјера положено у дјеловање тога човјека. На сугестију службеника да се прво Савјет МЗ се изјасни о тим питањима он је одговорио тако што је опет злоупотријебио ситуацију и напао општину због нечега што се није ни десило нити је била намјера власти у Никшићу. При том је покушао да дискредитује даме из општинских служби са којима је разговарао о поменутим питањима иако је сада евидентно да је он од самог почетка са Унипромом планирао ову врсту напада. Ви сте јасно рекли да никакву иницијативу нисте никоме послали ни потписали а он на то одговара неким вибер препискама у којима учествују треће особе у чему се највише види његова манипулативна природа и намјера да обмањује у овом последњем случају.

Док говори о томе шта општина добија од рудника и концесија, Радуловић и даље ћути о десетинама милиона евра које је његов патрон Весо Пејовић однио из Жупе а које мисли да може подмирити Жупљанима са неколика лап топа, двије екскурзије и неколико играчака.

Нека и даље покушава да својим данајским даровима, прљавим новцем Веса Пејовића кроз пар екскурзија, стипендија, мишева, тастатура и играчака купује мир Жупљана због дугогодишње експлоатације боксита од стране тајкуна под контролом Мила Ђукановића, нека и даље од тог прљавог новца намирује дио људи у Савјету МЗ који због тих ситних апанажа пристају да воде овакве прљаве кампање, ви морате да радите свој посао на добро Никшића, Жупе и Жупљана а то не можете ако имате било какав контакт са овим пионом Душка Марковића и Веса Пејовића.

Свака ријеч Драгољуба Радуловића је лаж јер он за Жупу није ништа обезбједио у протеклих двије године. Општина је урадила доста путних праваца, плаћала превоз ђака, ушла у пројекат замјене уличне расвјете, обезбједила повећање средстава за пројекте у државном капиталном буџету, финансирала реновирање фискултурне сале у основној школи, обезбједила дочек за неколико донаторских вечери за фрескописање Жупског манастира у региону… А Радуловић каже како општина није дала ни цента Жупи. Само кроз ту реченицу се види које су његове намјере. Министар Јоковић је сам обећао и издвојио из дијела буџета који је припао његовом министарству 50.000 € за катуне, а Драгољуб Радуловић је само трчкарао за њим по обронцима Лукавице да би могао и то себи да припише.

Нисмо заборавили како је звао наше свештенство из Никшића и Жупе да покуша да спријечи величанствену литију од Жупског манастира до Никшића. Нисмо заборавили да је Душку Марковићу дао подршку пред изборе када је пријетио нашем народу тракторијадама.

Не обазирите се на протесте које он најављује јер ономе који је подржавао Душка Марковића кад је хтио да нам отима светиње и да нас тјера из Никшића и Жупе на тракторима ће имати ко да покаже у Жупи гдје му је мјесто. Знамо ми зашто њему смета Марко Ковачевић и зашто вам од првог дана вашег мандата непрестано подмеће и прави смутњу међу Жупљанима.
Ваше је да радите на добро наше општине а поготово Жупе у коју сте у протекле двије године имали доста улагања а надамо се да ће их бити још и више.

Апелујемо овим путем да ријешите проблем катуна на Лукавици и Жупљана који тамо издижу а да марифетлуке Радуловића занемарите и контакте са Савјетом МЗ сведете на минимум док год ова реметилачка структура тамо води главну ријеч.


Датум: 22.07.2023.
Close
Close