НСД Жабљак: Референдум о мораторијуму
градње на Жабљаку најпоштеније рјешење

НСД Жабљак: Референдум о мораторијуму градње на Жабљаку најпоштеније рјешење

Синоћњим непозивањем представника коалиције За будућност Жабљака да учествују у емисији Рефлектор, чија је тема била предлог Дурмиторске иницијативе о забрани градње на Жабљаку, телевизија Вијести се још једном ставила у позицију политичког дискриминатора који се крије иза лица независног медија.

Грађани синоћ нису могли да чују глас из жабљачког парламента, односно Скупштине општине Жабљак. Евидентно је било неопходно „вадити кестење из ватре“ наших колега из Дурмиторске иницијативе, на начин што ће се пласирати само њихова страна приче и сва кривица свалити на коалицију За будућност Жабљака која се од старта водила интересима грађана и јасним принципима који су дефинисани коалиционим споразумом.

Синоћ је предсједник Општине Жабљак Радош Жугић на перфидан начин покушао да спинује наратив како је наша коалиција добила „инструкције са стране“ када је у питању гласање о забрани градње на Жабљаку. Због јавности како Жабљака, тако и Црне Горе желимо да децидно одбацимо ове наводе и јасно поновимо да је наша коалиција од самог старта била против закључка који је предложила Дурмиторска иницијатива.

Наша коалиција је увијек имала јасне ставове и показала је велику политичку ширину када је у питању мораторијум о изградњи, саслушавши све аргументе коалиционих партнера. У овом контексту, од самог старта смо позивали на расписивање локалног референдума о овом изузетно важном питању, јер да ли постоји бољи и поштенији начин за рјешавање проблема који нас дијеле од укључивања грађана у сами процес одлучивања, јер су нам на концу они и дали повјерење да одлучујемо у њихово име?

Ово посебно истичемо јер је синоћ током емисије било евидентно и да надлежно министарство нема јасан став по питању мораторијума. Дакле понављамо да је наша коалиција показала политичку ширину око бројних питања, па тако и овог, док су наше колеге из Дурмиторске иницијативе оног момента када се дошло до првог неслагања кренули са политичког искључивошћу, кренувши притом у јавне нападе на нашу коалицију.

На самом крају, жеља нам је да грађани просуде због чега Телевизија Вијести у емисију није позвала представнике коалиције За будућност Жабљака да изнесу своје ставове, али оно што можемо констатовати јесте да је и синоћ током емисије постало евидентно да овај закључак није био добро формулисан и свакако није био добар за грађане Жабљака.


Датум: 20.03.2024.
Close
Close